Suat Kılıç: Önceden bir temeli 5 hükümet atar, açılışı 3 başbakan yapardı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski hükümetleri eleştirerek, “Bir temeli 5 hükümet atar, açılışını da en az 3 başbakan yapardı.

Google Haberlere Abone ol
Suat Kılıç: Önceden bir temeli 5 hükümet atar, açılışı 3 başbakan yapardı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski hükümetleri eleştirerek, “Bir temeli 5 hükümet atar, açılışını da en az 3 başbakan yapardı. Şimdi Başbakanımız ‘Siz gidin temellerinizi atın, biz toplu açılışını yaparız’ diyor." dedi.

Çeşitli açılış ve temel atma programlarına katılmak üzere Samsun'a gelen Gençlik ve Spor Bakını Suat Kılıç, Türkiye’nin en modern imam hatip lisesinin Samsun’da gelecek yıl eğitime başlayacağını söyledi. Atakum ilçesinde 52 dönüm arazi üzerine 48 derslikli, toplamında kız-erkek olmak üzere 600 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu, iki spor salonu, uygulama camii ile açık spor alanlarından oluşan okulun sosyal donatılarının temeli törenle atıldı.

Tamamlandığında yörenin önemli eğitim ihtiyacını karşılaması yanında sağlayacağı barınma imkânı ile de dışarıdan gelecek öğrencilere katkısı olacak okulun temel atma töreninde konuşan Kılıç, eski hükümetleri eleştirdi.
Okul binasının temel atma törenine gelemediklerini kaydeden Bakan Kılıç şöyle konuştu: “Eski zamanları büyüklerimiz daha iyi bilir. Bir temeli 5 hükümet atar, açılışını da en az 3 başbakan yapardı. Şimdi bizim başbakanımız temel atma törenlerine katılmıyor. Başbakanımız, ‘Siz gidin temellerinizi atın eserlerinizi yapın biz sonra kısmet olursa gelir toplu açılışını yaparız’ diyor. Açılışlara da tek tek yetişemiyor. Birkaç ay önce İstanbul’da biten spor tesislerinin toplu açılışlarını gerçekleştirdik. Toplam 213 spor tesisini tek seferde açtık. Yani ‘gidelim her bir spor tesisini ayrı ayrı açalım’ yapamadık. Bu yapılan tesislerde öyle ufak eserler de değil.”

22 milyon liraya ihalesi yapılan Türkiye’nin en modern Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Atakum ilçesinde gelecek yıl itibariyle eğitime başlayacağını kaydeden Bakan Suat Kılıç, “Ben Samsun İmam Hatip Lisesi’ne imtihanla girmiştim. Müracaat eden 100 kişiden sadece 10 tanesini, o da sınavla ancak alabiliyordu. Kan kaybediyordu, şimdi toparlanma sürecine girdi. İnşallah sizler bu eğitim yuvalarında; tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek millet diyerek Cumhuriyetimizin bütün değerlerine sahip çıkan, iman ışığıyla da aydınlanan nesiller olacaksınız. Sizler milletimizin birliğinin ve dirliğinin temsilcisi olacaksınız. Sizler milletimizin kardeşlik bağlarının en önemli temsilcisi olacaksınız. Sizler bugünden yarınlara gönderilen adeta yolumuzu aydınlatacak, aydınlatma fişekleri olacaksınız. Sizler adeta gençliğin önünde birer çoban yıldızı olacaksınız. Gelecek sizlerle daha güzel olacak. Yarınlar sizlerle sevgili gençler daha aydınlık olacak. Bu okul geç bir vakitte bitmeyecek. Gelecek eğitim öğretim dönemine Atakum 48 derslikli İmam hatip Lisesi hazır olacak. Bu okul Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılmaktadır, yapılacak ve Mili Eğitim Bakanlığı (MEB)’na devredilecektir. MEB tarafından Türkiye’nin en modern ve en yüksek sosyal donatıları en yüksek okulu olarak işletilecektir.” diye konuştu.

Bakan Suat Kılıç, konuşmasının ardından kendisine Türk bayrağı ve Kur’an hediye eden imam hatip lisesi öğrencileriyle birlikte temel atma merasimini gerçekleştirdi. CİHAN

Yorumlar