SP'li Ahmet Şahin: TRT kanalları AKP'nin arka bahçesi gibi çalışıyor

Saadet Partisi (SP) Merzifon İlçe Başkanı Ahmet Şahin, TRT'ye ait kanalların AKP’nin sözcüsü gibi çalıştığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
SP'li Ahmet Şahin: TRT kanalları AKP'nin arka bahçesi gibi çalışıyor

Saadet Partisi (SP) Merzifon İlçe Başkanı Ahmet Şahin, TRT'ye ait kanalların AKP’nin sözcüsü gibi çalıştığını öne sürdü. Şahin, "TRT, AKP'nin mitinglerini canlı olarak yayınlıyor. Bu görüntüleri saat başı tekrar tekrar veriyor." dedi.

SP'li Şahin, ülke olarak 30 Mart yerel seçimlerine gidildiğini, ancak tanıtım yönteminde, her ağzını açanın sözünü ettiği demokrasiden bir eser bulunmadığını dile getirdi. Ahmet Şahin, "26 parti seçime gidiyor. Fakat halka yansıması öyle mi? Sanki Meclis’te temsil edilen 4 parti seçimlere katılıyor, havası verilerek seçim çalışmaları yapılıyor. Mevcut yapı, sadece bu 4 partinin piyasada görünmesine elveriyor. Meselâ, AKP nasıl seçime hazırlanıyor? Astronomik hazine yardımı emrinde. Başbakan, bütün devlet imkânlarını AKP’li başkanların seçimi kazanması için seferber etmiş durumda. Bunu belediye imkânlarını da ekleyiniz. Candaş ve yandaş medyanın manşetlerine kadar müdahale ettiği basına yansıdı. Devlet TV’leri de AKP’nin sözcüsü gibi çalışıyor. Mitinglerini canlı olarak yayınlıyor. Bu görüntüler saat başı tekrar ediliyor. Bir tarafta, dev imkânlarla yapılan seçim çalışması, diğer tarafta sıfır imkânla bir şeyler yapmak için çırpınan siyasî partiler. Tekrarın gücünden faydalanılarak halk üzerinde muazzam bir beyin yıkama ameliyesi uygulanıyor. 'Ey halk, sana seçme özgürlüğü verdik, ama bu özgürlüğünü benden başka yere kullanmayacaksın' diyorlar." açıklamasında bulundu.

Bugün, Millî Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi olduğunu anlatan Şahin, Milli Görüş temsilcileri olarak belediyecilikte bir çığır açtıklarını dile getirdi. Şahin, "Şimdi Saadet Partisi'ne karşı tüm illerde ilçelerde kısacası Türkiye’de büyük bir ambargo devam etmekte ve yapılan çalışmalarımız gölgelenmeye çalışılmaktadır. Seçimin hukukî sorumlusu YSK ise yetkilileri âdil tanıtıma davet etmemekte; orantısız tanıtım yapılmasına göz yummakta; şanlı 4. kuvvet olması gereken medya da buna alet olmaktadır. Düşünen halkın 'Alın, böyle demokrasi sizin olsun' demekten başka bir çaresi ise kalmamıştır. Bizdeki tanıtma adaletsizliği akademisyenler için de ciddi bir araştırma konusu. Tekrarın gücünden faydalanarak beyin yıkamanın son sınırını zorlayanların iç yüzünün bilinmesi için böyle bir çalışmaya ihtiyaç var." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar