SP'den AK Parti'nin pankartına tepki: Hocamızı günahlarını ortak edemezler

Saadet Partisi (SP) Konya Teşkilatı, AK Parti'nin Konya İl Başkanlığı binasına astığı Necmettin Erbakan'lı pankarta sert tepki gösterdi. AK Parti'li yöneticilerden pankartın indirilmesini isteyen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin...

Google Haberlere Abone ol
SP'den AK Parti'nin pankartına tepki: Hocamızı günahlarını ortak edemezler

Saadet Partisi (SP) Konya Teşkilatı, AK Parti'nin Konya İl Başkanlığı binasına astığı Necmettin Erbakan'lı pankarta sert tepki gösterdi. AK Parti'li yöneticilerden pankartın indirilmesini isteyen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, "AKP, Saadet Partisi ve partinin ebedi lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı günahlarına ortak edemeyecek." dedi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı, teşkilat binasının dışına 'Milletin Adamları' başlığıyla içlerinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın da olduğu bazı eski başbakanları Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında resmeden dev bir pankart astı. Saadet Partisi İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, AK Parti Konya il merkezi binasına dün asılan ve üzerinde merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın resminin bulunduğu pankartın derhal indirilmesini istedi. Uyar, "Hamasi nutuklar atıp, Kürecik'e İsrail’in güvenliği için radar üssü kurdurtan, patriotları yine İsrail'in güvenliği için ülkemize konuşlandıran, dış politikadaki başarısı yabancı develet adamları karşısında bacak bacak üstüne atmaktan öteye gidemeyen bir zihniyetin partisinin il binasına ve o partinin genel başkanının resminin yanına Hocamızın resmi asılamaz ve biz buna müsaade edemeyiz." dedi.

Siyonist teşkilatları ve kongresi olan 'ADL' tarafından üstün cesaret madalyası ile ödüllendirilen, BOP eş başkanlığı, medeniyetler ittifakı eş başkanlığı görevlerini ifa eden ve 28 Şubat post modern darbesinin bir ürünü zihniyetin temsilcisiyle Erbakan'ın yanyana resmedilmesinin Necmettin Erbakan'a hakaret olduğunu söyleyen Uyar, "Milli Görüş gömleğini çıkartıp, siyasi gelecek için sizlerin de şahit olduğu gibi rahmetli Erbakan Hocamıza ve Milli Görüş hareketi ve onun tek temsilcisi partimize açık ve üstü kapalı olarak hakaretamiz ifadeler kullananların ve partimizi yok sayanların, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçiminde partimizin tabanına şirin görünmek adına ve onlardan oy devşirmek için parti binalarına asmış oldukları bu resme ve takındıkları bu tavra, hiç şüpheleri olmasın ki gerekli cevabı çok değerli Milli Görüş hareketı ve onun tek temsilcisi Saadet Partililer en yakın seçimde verecektir. Suriye’deki, Libya’daki, Irak’taki, haçlıların ve işbirlikçiklerinin akıttığı kana ve yaptığı zulme Erbakan hocamızı alet edemez ve buradaki yanlışlıklara hocamızın resmini il binalarına asarak rahmetli hocamızı bu günahlarına ortak edemez." şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ile görüştüğünü belirten Uyar, "Onlara kibarca siyasi hareketimizin kurucusu merhum Prof. Dr. Erbakan Hocamıza ait resmin il binalarına asılarak kullanılmaması talebimizi ilettik. Ancak her şeyi kendi menfaatine kullanmayı alışkanlık haline getiren AKP, Hocamızın resmini orada tutmaya devam ediyor. Bunu da şunun için yaptıkları kanaatindeyiz, en iyi yaptıkları iş olan algı operasyonu ile milletimizin bakış açısını ve görüşünü ve son dönemde teşkilatımıza karşı değerli milletimizde görülen teveccühü kırmak ve 'bakın biz Erbakan Hoca'nın resmini binamıza astık' diyerek Saadet Partisi tabanından oy alabilme hesabı yapmaktadırlar. AKP, diğer partilerin tabanını bölmek parçalamak ve yutmak için uyguladığı politikaları milletvekilleri-bakanları eliyle bizim tabanımız üzerine de oynamaktadır. AKP İl Başkanı'na ve heyetine buradan sesleniyoruz; yaptıkları yanlıştan bir an önce dönsünler ve Hocamızın resmini teşkilat binalarından derhal indirsinler." dedi. CİHAN

Yorumlar