SP Genel Başkanı Kamalak: Pislikleri örtmek için hayali düşman uyduruldu

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hükümetin gece gündüz bir paralel yapıdan bahsettiğini belirterek, "İşleri güçleri, geceleri gündüzleri paralel yapı.

Google Haberlere Abone ol
SP Genel Başkanı Kamalak: Pislikleri örtmek için hayali düşman uyduruldu

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hükümetin gece gündüz bir paralel yapıdan bahsettiğini belirterek, "İşleri güçleri, geceleri gündüzleri paralel yapı. O zaman ben soruyorum, ey hükümet yetkilileri, ey bakanlar, ey Başbakan siz yeni mi geldiniz iktidara? Üç günlük hükümet misiniz siz? 12 yıldan beri işbaşında değil misiniz? Sizin gerçekten dediğiniz gibi Haşhaşi tipi, virüs tipi, yamyam tipi, say sayabildiğini kadar, yarasa tipi cinayet örgütü gibi şebekelerse 12 yıldan bu yana neden bunların üstüne gitmediniz? Gerçekten iddianızda samimiyseniz böyle bir terör örgütünü adliyeye sevk etmek, mahkemeleri harekete geçirmek gerekmez miydi? 'Biz işbaşına geldiğimizde böyle bir terör örgütü yoktu, sonradan oluştu.' Ne demek sonradan oluştu? Bizim zamanımızda oluştu demek istiyorsun. O zaman sorumlu sensin. Birincide görevini yapmadığın için sorumlusun. İkincide bizzat sen müsebbip olduğun için sorumlusun ama bunların ikisi de samimi değil, çünkü ne oldu? Her kimse 17 Aralık tarihinde bir pislik deşifre edildi. O pisliğin üzerini örtmek için siz böyle bir hayali düşman uydurdunuz. 'Hocaefendi 1990'larda şöyle demiş, yok 70'lerde şöyle demiş.' Sen ayda mı yaşıyordun? Ne biçim samimiyetsizlik bu. Bütün bunları 17 Aralık operasyonundan sonra mı keşfettin? Vahiy mi geldi sana? Böyle devlet yönetimi olmaz. 'Yanılmışız, safmışız.' diyorlar. Ülke yönetimi basiret ister." dedi.

Kamalak, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Balıkesir'de düzenlenen mitingde partililere seslendi. Öğle saatlerinde şehre varan Kamalak, Milli Kuvvetler Caddesi'nde yürüyerek vatandaşlara çiçek verdi. Daha sonra partisinin il binası önündeki seçim otobüsünün üzerinde partililere seslenerek, pazar günü yapılacak seçimin çok önemli olduğunu söyledi. Partililere bir belge sunacağını belirten Genel Başkan Kamalak, "Bu belge, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin İçişleri Bakanlığı'nın, bir soru önergesi üzerine TBMM Başkanlığı'na sunmuş olduğu rapordur. 20 Aralık 2013 tarihli bir belgedir. 2009 yılında yapılan seçimlerden bu yana bin 752 belediye başkanı hakkında soruşturma açılmıştır. Hangi partilere mensup bunlar? Ben belgeyle konuşuyorum. İkbal peşinde koşmayan, millete borcunu ödemek isteyen kardeşleriniz hakikatleri söylemezse siz gerçekleri nereden öğreneceksiniz? Belgeye göre bunlardan 678'i AK Partili belediye başkanı, 511'i CHP'ye mensup belediye başkanı, 263'ü MHP'ye mensup belediye başkanı, 121'i de BDP'ye mensup belediye başkanıdır. Bu bir resmî belge." şeklinde konuştu.

'AK PARTİ'Yİ DIŞ MİHRAKLAR KURDU'

Türkiye'nin bugün ikinci İttihat Terakki dönemini yaşadığını öne süren Mustafa Kamalak, şöyle devam etti: "Birinci İttihat ve Terakki döneminin ülkeyi nerelere sürüklediğini, koskoca imparatorluğu nasıl batırdığını hepimiz biliyoruz. Taşları yerine koyduğunuzda birebir oturuyor. Birinci İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin önde gelenleri, Abdülhamit Han'ın öğrencileri ve subaylarıydı. Abdülhamit Han'ın siyasetinin 33. yılında öğrencileri tarafından yolu kesildi. Orada üç tane paşa vardı. Cemal Paşa, Enver Paşa ve Talat Paşa. Amaç, İsrail'in kurulmasıydı. Bunun için Osmanlı Devleti'nin yıkılması gerekiyordu. Yıkılabilmesi için savaşa sokulması icap ediyordu. Bütün bunlar adım adım gerçekleşti ve İsrail devleti kuruldu."

SP Genel Başkanı, AK Parti'yi kurduranların dış mihraklar olduğunu iddia ederek, şunları söyledi: "30 Nisan 1997 tarihli Milliyet Gazetesi'ne bakın, Talat Halman'ın bir makalesi var. Yine 24 Eylül 1998 tarihli Güneri Cıvaoğlu'nun bir makalesi var. Makalede, 'Millî Görüş camiası içinden bir isim, allanıp pullanıp iyice cilalanarak, 'İşte Millî Görüş'ün müstakbel genel başkanı' diye lanse edilecek.' deniyor. Kimdi bu isim? Recep Tayyip Erdoğan. Hatırlarsanız Sayın Başbakanımız, milletvekili bile olmadan Beyaz Saray'da ağırlandı. Batı ülkelerinde krallar gibi karşılandı. İttihat ve Terakki'nin önde gelen üç tane paşası vardı, Abdülhamit Han'ın öğrencileriydi. Burada da Erbakan'ın üç öğrencisi var. Tevafuk, burada da Erbakan Hoca'nın siyasetinin 33. yılı. Oradaki üç paşayı saydım, buradaki üç beyi de siz zaten bilirsiniz. Orada oluşun amacı İsrail devletinin kurulmasıydı, kuruldu. Şimdi amaç, büyük İsrail devletinin kurulmasını sağlamaktır ancak Arz–ı Mevud denilen arazi tam anlamıyla elde edilemedi daha. Onların inancına göre İsrail vatanı, Nil'den Fırat'a kadar olan alanı kapsar. Bu alanın önemli bir kısmı, Türkiye'nin sınırları içinde kalıyor."

Devletin bütün kurumlarının AK Parti'nin kontrolü altında olduğunu savunan Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birtakım önde gelen isimler, AK Parti'nin destekçisi. Gidiş, yazık ki İttihat ve Terakki'nin gidişinden farklı değil. Ülke sürekli geriliyor. Bu gerilmenin sonunda kopma olur. Biz Türkiye'nin düşmanlığa değil, dostluğa ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Çatışmaya, kavgaya değil, kardeşliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz."

Konuşmanın ardından partisinin seçim bürosunu hizmete açan Mustafa Kamalak, miting için Bigadiç ilçesine hareket etti. CİHAN

Yorumlar