SP Genel Başkanı Kamalak: Başbakan'ın dünü ile bugünü birbirini tutmuyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün ile bugününün bir birini tutmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
SP Genel Başkanı Kamalak: Başbakan'ın dünü ile bugünü birbirini tutmuyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün ile bugününün bir birini tutmadığını söyledi.

"Paralel yapı var diyorsanız 12 yıldır iktidardasınız. Bunun üstesinden gelmeliydiniz" diyen Kamalak "Tüm kanunları değiştirecek sayıda milletvekiliniz var. Kaç kez anayasayı değiştirdiniz. Generalleri mahkum eden bir hükümet silahsız bir yapayı ortadan kardırmaz mı?" ifadesini kullandı.

Mersin İl Başkanlığını ziyaret eden Kamalak telefon dinlemelerine değindi. AK Parti döneminde dinlemelerin oluşması durumunda faillerinin de kendileri olduğunu ifade eden Kamalak, "Eğer önceden oluşmuşsa o zaman neden önlemedirler?" diye sordu.

Başbakanın dünü ile bugününün birbirini tutmadığını belirten Kamalak şöyle devam etti: "Hukuku bile o hale getirdiler. Bir insana leke bulaşırsa bir an önce silip kurtulmak ister. Burada çok ciddi iddialar var. Bazı kurumlar leke değil, toza bile tahammül edemez. Özellikle yürütme bu konuda asla küçücük bir şüpheye yer vermez. Burada doğrudan başbakan ve mesai arkadaşları ilgili iddialar var."

Ergenekon tutuklularının serbest bırakılması ve Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasına da değinen Kamalak, "Bu kadar insanın bırakılması nedeni Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasıdır. Çünkü Başbakan ve hükümet üyelerinin ortaya çıkan ses kayıtları da Özel Yetkili Mahkemelerin alanındaydı. Baktılar iş kendilerine gelecek hemen kaldırdılar. Göreceksiniz Ergenekon’dan sonra iş Balyoz’a da gelecek. Kendilerini kurtarmak için Malatya’da 3 kişiyi canlı canlı kesenleri aramıza salıverdiler. Müebbet verdikleri adamları salıverdiler. Çobanın sürüyü tahrip eden kurttan yakınmaya hakkı yoktur. Bu durum en hafif ifadesiyle hukuki kaostur.” diye konuştu.

Türkiye’nin çok zor günler geçirdiğini ifade eden Kamalak, ülke olarak yaşanan süreci 2’nci İttihat ve Terakki dönemine benzetirken, “İnşallah sonu aynı olmaz. Ama umutluyum. Şehitler diyarı ülkemiz her zorluğun üstesinden geldiği gibi bununda üstesinden gelecektir" dedi.

Meydanlarda hep ağız dalaşı ve suçlama olduğunu anlatan Kamalak şunları kaydetti: “Ana muhalefetin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'başhırsız' diyor ama Başbakan ‘nasıl öyle dersin yok böyle bir şey’ diyemiyor. 'Haşhaşi' diyor, 'virüs' diyor. Ama hırsızlık olmadığını ispatlayamıyor. Artık başbakan kendi adamlarını bile ikna edebilmekten uzak bir noktada. Yol arkadaşı Bülent Arınç bile paralel yapı ile ilgili bir soruşturma olmadığını açıkladı. O zaman milleti neden geriyorsunuz? Başbakan çıkmış ‘İstiklal Mücadelesi sürdürüyoruz’ diyor. Bu bir İstiklal Mücadelesi ise 1’inci İstiklal Mücadelemizde düşmanımız belli idi. Şimdi düşmanımız kim? Kimle savaşacağız? Birbirimizle mi harp edeceğiz? Bu üslup bizim üslubumuz değil. Biz barışı getirecek bir üsluba sahibiz."
CİHAN

Yorumlar