SP Genel Başkan Yardımcısı Tonguç: Faize 528 ton saf altın gidiyor

Batman’da partisinin seçim lokali açılışında konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, 50-52 katrilyon paranın faize gittiğini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
SP Genel Başkan Yardımcısı Tonguç: Faize 528 ton saf altın gidiyor

Batman’da partisinin seçim lokali açılışında konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, 50-52 katrilyon paranın faize gittiğini ileri sürdü. Tonguç “Batman sokaklarını bir yıl ödenen faiz paralarıyla doldursak almaz, bu kadar büyük bir para, 528 ton saf altın.” dedi.

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi, Batman’da seçim lokali açtı. Seçim lokali açılışına SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, İl Başkanı Mehmet Fırat, Batman Belediye başkan adayı Ahmet Çiftçi ve partililer katıldı. Bin 394 seçim bölgesinde tüm kadroları ile seçim çalışmalarına başladıklarını belirten SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Türkiye'de işlerin iyi gitmediğini, yürümediğini çünkü reçetenin sakat olduğunu söyledi.

Türkiye'yi karış karış gezdikleri söyleyen Tonguç, “Yerel seçimlere gidiyoruz. Aslında burada belediyecilik hizmetlerini konuşmamız gerekirken görüyorsunuz Türkiye bir hercümerç içerisinde. Millet birbirine girmiş boğaz boğaza, 30 Mart'ta seçimleri almak için ne hak dinliyor ne hukuk dinliyor ne de kardeşlik dinliyor. Böyle seçim olmaz, böyle kardeşlik hukuku yürütülemez. Buna bir şekilde dur demek mecburiyetindeyiz. Biz bunları söylerken iktidar sahipleri diyor ki arkadaş oyun kadar konuş. Biz de bu nedenle bütün Türkiye'yi karış karış geziyoruz. Oyun kadar konuş diyor. Ne demek istiyor. Millet bana destek verdiğine göre demek ki iyi işler yapıyorum diyor. İşler iyi yürümüyor gitmiyor neden. Reçete sakat. Bizim kimseyle, malıyla mülküyle işimiz yok. Ama elindeki reçete bu millete kötülük ediyorsa, bu milleti borçlandırıyorsa bu milleti işsiz bırakıyorsa, tarımı, hayvancılığı bitiriyorsa benim babam da olsa onun elinden tutmak benim vazifemdir. Bakınız IMF'ye ödenen borçlar bitti diyorlar, fakat faize ödenen paraya bakıyorsunuz 50-52 katrilyon gidiyor. Benim Batmanlı kardeşim bir, iki, üç, dört, beş, elli iki zannediyor. Halbuki şu Batman sokaklarını sadece bir yıl ödenen faiz paralarıyla doldursak almaz, bu kadar büyük bir para. Kuyumcu kardeşlerim bir hesap yapmışlar, gramı 90 liradan, çarptı böldü 2002 - 2013 itibariyle, 2013, 2012 ve 2014 itibariyle faize verilen ve verilecek olan faizin tamamı ne kadar biliyor musunuz? Sıkı durun tam 528 ton saf altın ediyor.” şeklinde konuştu.

Dış mihraklarla içerideki uzantılarının milleti İsrail’in bir vilayeti yapma gayreti içerisinde olduklarını ileri süren Tonguç, konuşmasında şunları dile getirdi: “Seçimlere giderken hem ülkemizin içerisinde hem de ülkemizin dışarısında Türkiyemizle alakalı fevkalade yoğun faaliyetler olduğu bilinci içerisindeyiz. Şunu unutmayalım, bulunduğumuz toprağın ayağımızın altından kayması için elinden gelen tüm gayreti gösteren birtakım dış mihraklar ve onların iç uzantılarıyla birlikte şunu yapmaya çalışıyorlar: Bu milletimizin önce fakir olmasını daha sonra borçlanmasını daha sonra işsiz kalmasını istiyorlar. Ve en sonunda bu milletin kalbindeki imanın söküp alınmasını istiyorlar. Kardeş kavgası çıkartarak bu milleti İsrail'e vilayet yapmak istiyorlar. Biz iman kalesinden şunu haykırıyor ve diyoruz ki ne kadar uğraşırsanız uğraşın, bütün dünyanın dolarlarını, Eurolarını bu işe harcasanız vallahi bu Milli Görüşçüler var olduğu sürece bu milletin imanına kast edemeyeceksiniz. Akıl nimeti verilmiş insanlarız. Akıl bir işin sonunu düşünmektir. Arkadaş ben bu tercihle nereye gidiyorum. Bir hayra sebep olursan onu işlemiş gibi olursun. Bir şerre sebep olursan onu da işlemiş gibi olursun. Öyle bir noktada ben deli miyim ki aklımı mı yitirdim yanlış yapanlara bizzat destek vererek, o destekle birlikte yapılan o yanlışlara kendim de ortak olayım. Yarın hesap vermeyecek miyiz. Bu neslin evlatları yarın bizi neden birbirimize düşürdünüz, buna neden sebep oldunuz derlerse ne diyeceğiz.”

Lokal açılışında konuşan Saadet Partisi Batman Belediye Başkan adayı Ahmet Çiftçi de AK Parti'ye yüklendi. Çiftçi, “Şimdi emniyet teşkilatıyla düşman oldu, adaletle, gümrüklerle maliyeyle düşman oldu. Niçin, devlet içinde kumpas varmış. Ya büyük kumpası sen yaptın kendi partine sen... Sen Allah'ın emrini hiç duymadın mı Sayın Başbakan. Allah'ın nezdinde paşanın ve işçinin farkı yoktur. Başbakan ile bir işçinin Allah'ın indinde hiçbir farkı yoktur. Tek fark takvadır, imandır, ibadettir, insanları sevmektir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar