SP Genel Başkan adayı Fatih Erbakan: Erbakan'sız bir Milli Görüş düşünülemez

SP Genel Başkanlığı'na aday olan Fatih Erbakan, kongrenin en önemli sloganının "Milli Görüş demek, Erbakan demektir" olduğunu belirterek Şeyh Şamil'siz bir Çeçen davası düşünülemeyeceği gibi Erbakan'sız bir Milli Görüş'ün de düşünülemeyeceğini...

Google Haberlere Abone ol
SP Genel Başkan adayı Fatih Erbakan: Erbakan'sız bir Milli Görüş düşünülemez

SP Genel Başkanlığı'na aday olan Fatih Erbakan, kongrenin en önemli sloganının "Milli Görüş demek, Erbakan demektir" olduğunu belirterek Şeyh Şamil'siz bir Çeçen davası düşünülemeyeceği gibi Erbakan'sız bir Milli Görüş'ün de düşünülemeyeceğini söyledi. Bu sözler üzerine Erbakan taraftarları, "Delege uyuma, Erbakan'a sahip çık", "Bu gençlik seni Başbakan yapar" diye slogan attı.

Saadet Partisi (SP) 5. Olagan Büyük Kongresi, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile rahmetli Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, genel başkanlık için yarışıyor. Fatih Erbakan'ın genel başkanlık adaylığını 94 delege teklif etti. Erbakan'ın listesinde Elif Erbakan Altınöz de bulunuyor. Mevcut SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ı ise başkanlığa 712 büyük kongre delegesi teklif etti. Kongre, iki adaylı yarışa sahne olacak. Parti yetkili organları için de iki ayrı liste oylanacak. Mustafa Kamalak ve Fatih Erbakan, genel başkanlık için bin 32 delegeden oy isteyecek.

Fatih Erbakan'ın kürsüye çıkmasıyla birlikte "Allahu Ekber" sloganları yükseldi. "Merhum babam gibi sizleri bağrıma bastıktan sonra Cenab-ı Allah'a şükrediyorum." diyen Erbakan, geçmişi yad etti. Sık sık "Mücahit Erbakan" sloganlarının atıldığı salonda konuşan Erbakan, 45 yıldır bu davaya hizmet eden büyükleri selamladığını söyledi. Hiçbir kulun hatasız olamayacağını vurgulayan Erbakan, Milli Görüş'ün ak sakallılarına selam yolladı.

Yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için bir konuya açıklık getireceğini ifade eden Erbakan, Genel Başkan Mustafa Kamalak konuşmaya başladığında kongrenin yapıldığı yere geldiğini belirterek başkanın konuşması bölünmesin diye salona girmediğini ve dışarıdan dinlediğini kaydetti.

Kongrenin en önemli sloganının "Milli Görüş demek, Erbakan demektir" olduğunu dile getiren Erbakan, Şeyh Şamil'siz bir Çeçen davası düşünülemeyeceği gibi Erbakan'sız bir Milli Görüş'ün de düşünülemeyeceğini vurguladı. Erbakan taraftarları, "Delege uyuma, Erbakan'a sahip çık", "Bu gençlik seni Başbakan yapar." diye slogan attı.

SP'nin yeniden ayağa kaldırılması, layık olduğu yere taşınmasının hayattaki en önemli görev ve sorumlulukları olduğunu belirten Erbakan, yeni bir anlayışı hayata geçirmek için günün bugün olduğunu söyledi. Burada verilecek bir kararla, yeni bir dinanizm, yeni bir gelecek, aslından kopmayan bir SP için çalışmaların önünün açılacağını ifade eden Erbakan, hiçbir göreve kendiliklerinden talip olmadıklarını kaydetti. Kendini aday gösteren herkese teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar