SP Ağrı adayı babasının isteği üzerine adaylıktan çekildi

Saadet Partisi'nden (SP) Ağrı Belediye başkan adayı gösterilen Kemal Atmaca, babasının isteği üzerine adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
SP Ağrı adayı babasının isteği üzerine adaylıktan çekildi

Saadet Partisi'nden (SP) Ağrı Belediye başkan adayı gösterilen Kemal Atmaca, babasının isteği üzerine adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kemal Atmaca, “Adaylık sürecinde herhangi bir müracaatım söz konusu değildi. Genel merkezimizden gelen talimat doğrultusunda aday olmuştum.” dedi.

Kemal Atmaca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, adaylık sürecinde halkın teveccühüne mazhar olduğunu dile getirdi. Atmaca, “Dost, akraba, arkadaşlar bu meselede hakikaten tam bir ittifak halinde büyük bir teveccüh gösterdiler. Fakat babam siyasete atılmamı istemedi. Şimdiye kadar biz aktif olarak hiçbir zaman siyasette yer almadık. Babamın kesin ve kati tavırları benim adaylıktan çekilmem yönündeydi. Bu cihette babamız söz konu olursa, Cumhurbaşkanlığı da olsa bizim bu işten feragat etmemiz elzem idi. Bu meselede babamızın rıza göstermemesi adaylıktan çekilmemdeki en önemli etkendi. Bu geri çekilmeyle belki partimi, partimin tabanını bu anlamda zorda bırakmış olabilirim. Bu cihetten de herkesin anlayışla karşılamasını bekliyorum. Bundan dolayı kendisini üzdüğüm bizden beklentileri olan herkesten özür diliyorum.” diye konuştu.

“PARTİDEN İSTİFA ETMEDİM”

“Biz aile olarak 'Milli Görüş' kökenli bir aileyiz.” diyen Atmaca şunları kaydetti: “Ağrı'ya hizmete ayrılmış 8 milyon liralık bir yatırım bütçemiz vardır. Babamızın işte bu anlamda, 'oğlum biz hizmetse zaten kendi çapımızda Ağrı'ya hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunu siyaseten yapmamız, bizim için çok elzem değildir. Hizmet yapıyorsak farklı kanatlarda zaten yapıyoruz' dedi. Ondan dolayı ısrarla çekilmemi talep etti. Ben de adaylıktan çekildim. Tekrar söylemek isterim ki ben partimden istifa etmedim, sadece 2014 yerel seçimlerinde partimden aday gösterilmiştim, bu adaylıktan çekilmek zorunda kaldım. Partimizin aday göstereceği kişinin de sonuna kadar yanında olacağım. Var gücümüzle çalışacağız.” CİHAN

Yorumlar