SP 5. Olagan Büyük Kongresi'nde gerginlik

Saadet Partisi (SP) 5. Olagan Büyük Kongresi, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile rahmetli Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın genel başkanlık için yarıştığı...

Google Haberlere Abone ol
SP 5. Olagan Büyük Kongresi'nde gerginlik

Saadet Partisi (SP) 5. Olagan Büyük Kongresi, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile rahmetli Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın genel başkanlık için yarıştığı kongrenin yapıldığı Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'na, sabahın erken saatlerinden itibaren Türkiye'nin dört bir yanından partililer gelmeye başladı. Zaman zaman Kamalak taraftarlarıyla Erbakan taraftarları arasında sözlü sataşmalar yaşandı.

Kongreye partililer, tek tek aranarak alındı. İlginin büyük olduğu kongrede, Kamalak taraftarlarıyla Erbakan taraftarları arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Hayatını kaybedenler için Fatiha okundu, ardından ise toplu halde İstiklal Marşı okundu. Divan'ın oluşturulmasının ardından, kongrenin akışı aktarıldı. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, salona gelerek partilileri tek tek selamladı. Ardından ise konuşmasını gerçekleştirdi.

Kamalak'ın konuşmasının bitiminde de Fatih Erbakan salona giriş yaptı. Coşkuyla karşılanan Erbakan, partilileri tek tek selamladı. Salonu dolaştıktan sonra protokoldaki yerine geçti. Burada Mustafa Kamalak başta olmak üzere diğer partililerle tokalaştı. Erbakan'ın salona gelmesiyle birlikte gerilim biraz daha arttı.

Zaman zaman Kamalak taraftarlarıyla Erbakan taraftarları arasında sözlü sataşmalar yaşandı. Kimi zaman ise fiziki müdahalelere varan kısa süreli kavgalar yaşandı. Kavgaların uzamasını, araya giren partililer önledi. Tartışma ve kavgalar sırasında basın mensupları da zor anlar yaşadı. Atılan cisimlerden korunmak için gazeteciler zor anlar yaşadı. Divan Başkanı Birol Aydın da zaman zaman uyarılarda bulundu.

CİHAN

Yorumlar