SP 5. Büyük Kongresi başladı

Saadet Partisi (SP) 5. Büyük Kongresi, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile rahmetli başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın genel başkanlık için aday olduğu kongreye, yurt...

Google Haberlere Abone ol
SP 5. Büyük Kongresi başladı

Saadet Partisi (SP) 5. Büyük Kongresi, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile rahmetli başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın genel başkanlık için aday olduğu kongreye, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda davetli katılıyor.

'Uydu değil lider ülke', 'Milli Görüşçüler, kongreden sonra ilk hedef iktidar' afişlerinin asıldığı salonda Erbakan'ın fotoğrafları yer aldı. Kongrenin başında Erbakan'ın konuşmasının yer aldığı bir video izlettirildi. Zaman zaman 'Fatih Erbakan', 'Mücahit Erbakan' sloganları atıldı.

40 yıldır temel esaslara bağlı olduklarını dile getiren Erbakan, Milli Görüş'ü temsil eden tek partinin kendileri olduğunu kaydetti. İcraatlarını Allah rızası için yaptıklarını belirten Erbakan, milletvekili olmak ve ihale almak için bu işi yapmadıklarını vurguladı.

Kongre, iki adaylı yarışa sahne olacak. Parti yetkili organları için de iki ayrı liste oylanacak. Mustafa Kamalak ve Fatih Erbakan, genel başkanlık için bin 32 delegeden oy isteyecek. Aynı zamanda tanınmış bir anayasa hukukçusu olan Kamalak, parti genel merkezi tarafından ‘ortak aday’ sloganıyla aday gösterildi.

CİHAN

Yorumlar