Sözlü: Adana’ya hizmet için herkesle işbirliği yapmaya hazırım

Adana Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini kesin olmayan sonuçlara göre kazanan MHP’nin adayı Hüseyin Sözlü, SMS ile “Teşekkürler Adana.

Google Haberlere Abone ol
Sözlü: Adana’ya hizmet için herkesle işbirliği yapmaya hazırım

Adana Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini kesin olmayan sonuçlara göre kazanan MHP’nin adayı Hüseyin Sözlü, SMS ile “Teşekkürler Adana. Sizlere layık olacağım.” mesajı attı. Ziyapaşa Bulvarı'ndaki Seçim İletişim Merkezi’nde partililerin davul-zurna ile karşıladığı Sözlü, tebrikleri kabul etti, babasının elini öptü. Balkondaki konuşmasında Sözlü, “Bu meşakkatli çalışmadan sonra Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki bugün bu anı sizlerle yaşamayı lutfetti. Allah sizlerden razı olsun.” dedi.

Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanmış olmaktan ziyade, partililerin samimi, azimli, inançlı ve heyecanlı şekilde sabahlara kadar çalışmaları karşısındaki duygularını dile getiren Sözlü, sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşadıklarına dikkat çekti. Arkadaşlarının, sahanın tümünde şerefli bir mücadele verdiğini vurgulayan Sözlü, “Biz sadece halk nezdinde, halktan destek isteyerek bir mücadelenin içerisine girmedik. Karşımızda devletin gücünü sabahlara kadar gördük. 15 yıldır belediye başkanıyım, özellikle son 10 yılımı iktidar partisinin siyasetçilerinden ziyade hükümet bürokrasisi ile bir mücadele yaşadım. Hele bugün okulları gezdim ve karşımda siyasetçiler yoktu. Devlet bürokrasisi olması gerekirken, hükümet bürokrasisinin adamı olmayı yeğleyen memur siyasetçiler vardı. İşte bu şartlarda varlık mücadelesi verdik.” diye konuştu.

Seçim kaybeden MHP belediye başkan adaylarına da teşekkür eden Sözlü, şöyle devam etti: “Bu saatten sonra dün yaşadıklarımızla ilgili olan kavgaları -en azından kendi adıma ifade ediyorum- devam ettirmek durumunda olmayacağım, ta ki birileri üzerimize gelene kadar. ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ hadisi şerifi benim hayat felsefemdir. Kim haksızlık yaparsa o zaman yine Hüseyin Sözlü’yü bir mücadele adamı, hakkını arayan, halktan aldığı güçle Allah’ın lutfettiği bu sorumlulukla kimseden korkmayacağımı dünya alem bilsin. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum ki bizimle ilgili hazımsızlık yaşayıp, kavgayı devam ettirmek isteyenler olursa, emin olun ki onlar zararlı çıkar.”

Belediye başkanlığını, halka hizmet etmek için Cenab-ı Allah’ın kendilerine sunduğu bir fırsat olarak değerlendirdiklerini anlatan Hüseyin Sözlü, bütün kesimlerle iyi bir diyalog içerisinde olacağını ve vaat ettikleri projeleri hayata geçirmenin her şeyden önemli olduğunu dile getirdi. Birileri ile kavga ederek değil, hizmet ederek tarihe geçmek istediklerinin altını çizen Sözlü, şunları söyledi: “Bizimle birlikte mücadeleye giden arkadaşlarımıza yüreğimiz açık. Kaybetseler de biz onların yanındayız. Söz veriyorum, hiçbir siyasi kompleks içerisinde olmadan Adana’ya hizmet için herkesle işbirliği yapmaya, onların önünü açmaya hazırım. Yeter ki Adana kalkınsın, büyüsün. Bu konuda bir tereddüt ve hazımsızlık içerisinde olmayacağım. Nasıl ki seçilişimizde halk iradesi deyip bunu kabul ediyorsak Cenabı-Allah’ın nasip hanesini ve hemşehrilerimizin teveccühünü, kararını saygıyla karşılamak durumunda olduğumuzun farkındayız. Şimdilik meseleyi böyle değerlendirdiğimizi ve sevincimizi sizlerle paylaşmak istedim.”



CİHAN

Yorumlar