Soylu, İpek ve Gül'den adaylık değerlendimesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasındaki en önemli dinamiğin milletin kararlılığı olacağını söyledi. Süleyman Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı...

Google Haberlere Abone ol
Soylu, İpek ve Gül'den adaylık değerlendimesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasındaki en önemli dinamiğin milletin kararlılığı olacağını söyledi.

Süleyman Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili parti genel merkez girişinde değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanının ilk kez halkın iradesiyle, halkın oyuyla seçilmesinin güçlü bir adım olduğunu belirten Soylu, “Türkiye 21. asırda özellikle ilk 10 yılında bütün milletimizde ve bütün dünyanın da hem takdirini kazanan hem de özellikle hayretini de bir şekilde karşılayan bir sıçrama gerçekleştirdi. Şimdi Türkiye’nin hem vites büyütmesinin hem de Türkiye’nin belki de şimdiye kadar ayağında önemli ölçüde adım atmasında zorluklar çıkaran bu mevcut sistemin, halkın iradesi ile birlikte tekrar ikinci sıçramasını sağlayabilecek önemli ve büyük bir adım atıyoruz.” dedi.

Hasretlerle, yitiklerle buluşulduğunu anlatan Soylu, şunları ifade etti:“Elbetteki bu büyük milletimizin teveccühüyle olacak. AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan, genel başkanımız, başbakanımız, cumhurbaşkanı adayımızı inşallah milletimizin teveccühüne mazhar olacak. Bugüne kadar girdiği hiçbir seçimde milletin rızası olmadan milletin o güçlü desteği olmadan herhangi bir adım atmadı. Bugünde eğer Türkiye 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacaksa bunun en önemli dinamiği, büyük milletimizin kararlılığı olacaktır. Bugün bu salondaki heyecan, kararlılık ve duygu yüklü ton milletimizin vicdanının makes bulmasıdır. 12 yıldır milletine hizmet eden çeşitli zorluklarda kalan ama hiçbir gün iradesinden, iddiasından ve bu milletin hedeflerinden vazgeçmeyen bir kadro halkın cumhurbaşkanını seçeceği bir günde yepyeni bir model sunmakta. 10 Ağustos'a kadar 40 günlük sürede bütün kadromuzla milletin gönlünde olmaya çalışacağız.”

"ÇOK TARİHİ BİR AN"

12 Eylül referandumunda halkın cumhurbaşkanını bundan sonra kendisinin seçeceği konusunda kararını verdiğini belirten AK Parti Genel Sekreteri Ankara Milletvekili Haluk İpek de, “Artık cumhurbaşkanlığı makamına, halk kendine ait olan makama, 10 Ağustos’ta kendi içinden çıkardığı adayını seçecek. İnşallah hayırlı olacak.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ise bu topraklarda ilk defa halkın seçeceği bir kişinin cumhurbaşkanı olacağını söyledi. Daha önce vesayetin, statükonun, millete dayatılan bir anlayışın belirlediği bir cumhurbaşkanı profili olduğunu kaydeden Gül, “İlk defa halk kendisi seçecek çok tarihi bir an.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar