Soma Komisyon üyeleri mesir macunu eşliğinde faciayı konuştu

Maden faciasını araştırmak için TBMM'de kurulan Soma Komisyonu’nda milletvekillerine mesir macunu, kuru üzüm ve meyve ikram edildi. Bir taraftan ikram edilenleri yiyen milletvekilleri diğer taraftan facia ile ilgili neler yapılabilir konusunu masaya...

Google Haberlere Abone ol
Soma Komisyon üyeleri mesir macunu eşliğinde faciayı konuştu

Maden faciasını araştırmak için TBMM'de kurulan Soma Komisyonu’nda milletvekillerine mesir macunu, kuru üzüm ve meyve ikram edildi. Bir taraftan ikram edilenleri yiyen milletvekilleri diğer taraftan facia ile ilgili neler yapılabilir konusunu masaya yatırdı.

Soma’daki maden kazasından sonra AK Parti ve CHP’nin önergesiyle Meclis’te araştırma komisyonu kuruldu. Komisyon üyesi milletvekilleri ilk toplantı için öğle yemeğinden sonra bir araya geldi. İktidar ve muhalefet milletvekilleri, maden kazasıyla ilgili görüşlerini kameraların karşısında dile getirdi. Kameralar çıktıktan sonra komisyon salonunda ilginç bir hareketlilik başladı. Milletvekillerine muz, karpuz, kiraz ve erikten oluşan meyve tabağı ikram edildi. Milletvekilleri önlerine konulan meyveleri yerken, salona bu sefer de Manisa’nın ünlü mesir macunu girdi. AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, memleketten getirdiği mesir macunlarını gazetecilere ve milletvekillerine dağıttırdı. İkram edilen kutularda yine Manisa’ya özgü kuru üzüm de vardı. İktidar ve muhalefet milletvekilleri, yemeğe meyveyle başladı. Sonra kuru üzüm, en son mesir macununu yiyen milletvekilleri, Soma’daki facia ile ilgili neler yapılabileceğinin üzerinde durdu. Bu sırada görüntü almak isteyen kameralar dışarı çıkarıldı.

CİHAN

Yorumlar