Sivil Dayanışma Platformu'nun ilanına sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sivil dayanışma platformu adıyla gazetelere ilan verilmesini siyasete müdahale olarak niteleyerek, verilen ilanlara sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Sivil Dayanışma Platformu'nun ilanına sert tepki
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sivil dayanışma platformu adıyla gazetelere ilan verilmesini siyasete müdahale olarak nitelendirirken, "Fitne ve ihanet kokuşmuş platform durmayacak. Kime ve niye hizmet ettiği az çok belli olan bu platform Türk siyasetine saldırı teşebbüsünde bulunacak kadar alçaldı. Muhalefet liderlerine isim isim yazarak hareket etmek nasıl namus ve şeref noksanlığıdır" dedi.
Partisinin İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılanlara hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşması sık sık, ‘Devletin başına devlet gelecek’ sloganı ile kesildi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, son günlerde siyasete müdahalenin arttığını savunurken, şöyle dedi:
"Siyasete müdahaleler artmakta gazete ilanları ile tahrik ve pislik üretmedir. Bazı yandaş gazetelerde tam sayfa ilanlar çıkmıştır. Bu ilanlar sivil dayanışma platformu verildiği anlaşılmıştır. Saray dayanışma platformu ile ilgili görüşlerimi Gümüşhane’de paylaştım. Fitne ve ihanet kokuşmuş platform durmayacak kime ve niye hizmet ettiği az çok belli olan bu platform Türk siyasetine saldırı teşebbüsünde bulunacak kadar alçaldı. Muhalefet liderlerine isim isim yazarak hareket etmek nasıl namus ve şeref noksanlığıdır. 12 Eylül öncesini andırması başka bir hazin yanıdır. Erdoğan’in bu sivil dayanışma platformu ile ilgilisi varsa sevk ve idare ediliyorsa demokrasi düşmanlığı millete ihanettir. Türkiye’nin karanlık çevrelerin kumpasında ve kirli ellerin güdümündedir."
"MUHALEFETİ BASTIRMAK İSTİYORLAR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefeti bastırmak, demokrasiyi yarmak, hak ve özgürlükleri budamak için 'paralı askerlerini' devreye koyduğunu ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:
"Öylesine korkmakta her çirkinlik çarpıklığa müracaat edip mücadele edeceğini sanmaktadır. AKP lejyonerleri muhalefete aleyhine tam sayfa ilanla vererek baskı ve zulüm dönemi yaşatmaktadır. 'İleri demokrasi' dedikleri ilkellik ayıp budur. Yeni Türkiye tüccarlarının, gerçek hastalıklı yüzü budur. Masalarını çekmezse demokratik mücadeleyi rotasından saptırırsa bunun hesabını asla veremeyeceklerdir. Edirne’den söylüyorum AKP ‘nin düşüşünü hiç kimse engelleyemeyecektir. AKP devri kapanıyor. 13 yıla yaklaşan zillet 7 gün sonra sona eriyor. Erdoğan boşa çırpınmasın, hesap vereceği günler yaklaştı. Davutoğlu boş yere tuzak kurdurmasın başını öne eğeceği günler yakınlaşıyor. Hiçbir mihrak AKP akıbetini geciktiremeyecek inişini sandığa çakılışını engellemeyecektir. Hakaret ilanları verseler, iftira da atsalar saldırıp önümüzü kesmeye çalışsalar MHP iktidara geliyor. Zalimlerin hakkından gelmek mazlumların hakkını savunmak için kükremiş sel patlamış volkan gibi koşuyor. Hırsızlılara, şerefsizlere, haine, uğursuza, soygun çetelerine karşı bizimle yürü Edirne."

İşte Devlet Bahçeli'nin tepki gösterdiği o ilan;

Yorumlar