Sınırlarımızda Eli Kanlı Militanlar Var

Suriye'nin Türkiye sınırındaki bazı noktaların yönetiminin terör örgütü El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçlerine geçmesi endişe verici.

Google Haberlere Abone ol
Sınırlarımızda Eli Kanlı Militanlar Var

Türkiye sınırında El Kaide bayraklarının dalgalandığını söyleyen Şeker, "Bilgimiz olan tek bir şey var; sınırımızın karşısında dünyanın gerçekten eli en kanlı terör örgütünün militanları var. Yani Türkiye vatandaşlarını bundan sonra zor bir süreç bekliyor" dedi.CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Suriye'deki çatışmalarda IŞİD güçlerinin bazı noktaları ele geçirdiğini ifade etti. Son 1 haftada Suriye'deki çatışmalarda IŞİD güçlerine karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu'na mensup yaklaşık 600 muhalifin Türkiye'ye sığındığını belirten Şeker, sınırda Türk bayrağının karşısında El Kaide bayraklarının sallandığını kaydetti. Mehmet Şeker, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nin karşısındaki Rasulayn'da terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD'nin hakimiyeti olduğunu ancak Akçakale'den Kilis'e kadar uzanan sınırda ise El Kaide güçlerinin bulunduğunu kaydetti. Sınır hattında ciddi güvenlik zafiyetleri olduğunu ileri süren Şeker, Suriye ordusunun Halep'te terör militanlarını bırakmadığını ve o bölgelere hakim olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ceylanpınar İlçesi'nin tam karşısına kadar PYD hakimiyeti vardı. Ceylanpınar'dan sonra Akçakale ve Kilis'e kadar El Kaide, yönetimi Özgür Suriye Ordusu'nun elinden aldı. Benim aldığım duyumlara göre yaklaşık 600 Özgür Suriye Ordusu militanı, son 1 haftada Türkiye'ye sığındı. Şu anda sınırımızda Türk bayrağının karşısında El Kaide'nin bayrakları sallanıyor. Türkiye Cumhuriyeti, bu insanlara destek oldu ve bu hale geldi. Suriye'nin içerisinde çok ciddi sıkıntılar var. Son aldığımız bilgiler; Halep'te hemen hemen terör militanlarının kalmadığı, Suriye ordusunun olaya hakim olduğu yönünde. Bunun için sınıra doğru geliyorlar. Tahmin ediyorum, önümüzdeki süreçte Suriye'deki bu olaylar durulacak. Fakat en büyük sıkıntı şu: Burada savaşan muhalif militanların Türkiye'ye gelmesi ve Türkiye'de bir takım olaylara karışması. O yüzden Türkiye Cumhuriyeti'nin, sınır güvenliğini çok mükemmel bir şekilde yapması lazım. Onların bu tarafa geçip, eylemler yapmasına engel olmaları lazım. Şu andan itibaren sınır güvenliğimiz daha da önem taşıyor. Bizim gördüğümüz kadar sınırda ciddi bir güvenlik zafiyeti var. Dilerim önümüzdeki günlerde bunlarla ilgili ciddi bir çalışma yapılır."



Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ndeki Suriye'nin Telabyad İlçesi'nde yaşanan çatışmalar sırasında muhalif komutanların Türkiye'ye sığındığını da dile getiren CHP'li Şeker, "Bu kişilerin nereye götürüldüklerini bilmiyoruz. Ama Türk güvenlik güçlerine sığındıktan sonra güvenli bir yere götürüldükleriyle ilgili bilgimiz var. Ama askeri bir birlikteler mi ya da başka bir yerde konukluyor bu insanlar, o konuda bilgimiz yok. Ama bilgimiz olan tek bir şey var: Sınırımızın karşısında dünyanın gerçekten en eli kanlı terör örgütünün militanları var. Yani Türkiye vatandaşlarını bundan sonra zor bir süreç bekliyor. Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Hatay'da yaşayan insanlar için bu gerçekten sıkıntılı bir dönem. Binlerce kişi hayatını kaybetti, yüzlerce insan boğazlanıyor, katlediliyor, çoluk-çocuk demeden öldürülüyor. O açıdan ülkemiz için çok ciddi bir sürece girdik diye düşünüyorum

Yorumlar