Sinan Oğan'dan Bahçeli'ye tepki

Eski MHP Iğdır Milletvekili Oğan, "İktidar hedefi olmayanların muhalefet partilerini de yönetmeye bir o kadar hakkı yoktur" dedi

Google Haberlere Abone ol
Sinan Oğan'dan Bahçeli'ye tepki

Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, "İktidar hedefi olmayanların muhalefet partilerini de yönetmeye bir o kadar hakkı yoktur" dedi.

Oğan, Eskişehir'de bir kafede düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir'in Kırım'dan göçüp gelen Türklere kucak açan bir şehir olduğunu hatırlattı.

Genel başkanlık hedefine ulaşması halinde sadece Türkiye'yi değil, tüm Türk dünyasını adım adım gezeceğini belirten Oğan, şöyle devam etti:

"Kırım kan ağlarken MHP'nin genel başkanı Balgat'ta dört duvar arasında kalmayacaktır. Kırım sorunu MHP genel başkanının bir numaralı sorunu olacaktır. Bir ülkücü cumhurbaşkanı, bir ülkücü başbakan, bir ülkücü parlamento başkanı seçmek kolay değildir. Hele ki 14 senedir iktidarda olan, devletin her kademesini işgal etmiş bir AKP iş başında olduğu sürece. Doğru, kolay değil, imkansız da değil. Yeter ki hedefinizde iktidar olsun, yeter ki iktidar olmak isteyin. Bugün maalesef iktidar olmak istemeyen bir muhalefetle karşı karşıyayız. İktidar olmak istiyoruz. Nasıl olacağız? Önce bütün teşkilatlarımızı elden geçirip güçlendireceğiz. Teşkilatımızın olmadığı tek bir il, ilçe ve belde kalmayacak."

Oğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde MHP'nin milletvekili çıkartacağı yerler olacağını, kimsenin kendilerine "Sivas'ın ötesine geçemiyorsunuz" diyemeyeceğini söyledi.

Bu bölgelerle ilgili hedeflerine değinen Oğan, şunları kaydetti:

"Devletin en iyi valisi oralarda olacaktır. Devletin en iyi polisi, en iyi müfettişi, doktoru, öğretmeni Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olacaktır. Tecrübesiz üçüncü kademede olan bir memur, batıdan görevine başlayacaktır. İktidar hedefi olmayanların muhalefet partilerini de yönetmeye bir o kadar hakkı yoktur. İktidar hedefi ve çalışma programı olan bir ekip olarak, kongrede genel başkan seçildiğimizde halka dokunan ve halkla iç içe olan bir MHP'yi yaratacağız inşallah. Her yerde MHP'yi göreceksiniz. MHP, sadece terör olaylarını konuşan bir parti olmayacak, ekonomi politikalarını da konuşacak."

Sinan Oğan, genel başkan seçilmesi halinde MHP'deki kontenjan uygulamasını kaldıracağını, noter huzurunda ön seçim uygulamasını getireceklerini anlattı.

Partiye "üç dönem kuralı"nı da getireceklerini ifade eden Oğan, "Genel başkan yardımcılığı ile milletvekilliği birbirinden ayrı olacaktır. Kimse bir koltukta 10 tane karpuz taşımayacak. MHP, genel merkezinde oturan bir genel başkana sahip olmayacak" diye konuştu.

Daha sonra Oğan'a Eskişehirspor forması ve lüle taşından yapılmış Yunus Emre heykelciği hediye edildi.

Yorumlar