"Sigara içenin ayıplandığı ortam şart"

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Yeşilay Enleri' ödül töreninde konuşma yaptı.

Google Haberlere Abone ol
"Sigara içenin ayıplandığı ortam şart"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sigara içenin ayıplandığı, uyuşturucu kullananın adeta ağır hasta muamelesi görüp, hemen tedaviye alındığı bir toplumsal ortamı daima müşterek tesis etmeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izahatlarından satırbaşları:

Pozitivist, maddiyatçı bir yaşam anlayışıyla yetişen nesiller için yararsız alışkanlıklar ve bağımlılık bir el uzatımı mesafesindedir, o kadar yakındır. İnancını, tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen çocuklar, gençler bu ülkenin geleceğinin teminatıdır. Kötü alışkanlıklarla, bağımlılıkla mücadelenin en tesirli yolu budur.

"MAHALLE BASKISI YAPMAK LAZIM"

Erdoğan, yararsız alışkanlıklarla ve ve bağımlılıkla mücadelenin bütün dünyanın gündeminde bulunan bir savaş olduğunu belirterek, bu konunun Anayasa'nın 58. maddesinde "Gençliğin Korunması" başlığında yer sektör bir hüküm olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, "Yasa değil, Anayasal hüküm. 'Devlet, gençliği alkol düşkünlüğünden, kumar ve uyuşturucudan korumak için lüzumlu tedbirleri alır.' Bu kadar açık ve net... Bu kadar savaş verirken, bazıları bunu ayrıcalıklı yere çekerler. En gelişmişinden en arka kalmışına kadar bütün devletler halkını bundan korumak için hummalı çaba içindedirler. Zaman süre Türkiye'nin bu konudaki mücadelesinin eleştirildiğini görüyoruz. Biz kapalı bölgelerde ve belirli yerlerdeki açık bölgelerde sigara içilmesini yasakladık. Elbette bu yalnızca yasayla, yasakla, ceza ile yürütülebilecek bir savaş değil. Ama cezanın, yasağın etkisini de gözardı edemeyiz. Toplumsal duyarlılık, sosyal tepki oluşturmak mecburiyetindeyiz. Hani mahalle baskısı diyorlar ya, bu konu hakkında hakikaten mahalle baskısı yapmak lazım. Sigara içenin ayıplandığı bir sosyal endüstrisi tesis etmeliyiz"

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar