Sezgin Tanrıkulu: Tayyip Erdoğan yalancıdır ve ahlak yoksunudur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Diyarbakır'da yaptığı konuşma sebebiyle sert sözlerle eleştirdi. Tanrıkulu, "Tayyip Erdoğan yalancıdır ve ahlak yoksunudur." dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimi...

Google Haberlere Abone ol
Sezgin Tanrıkulu: Tayyip Erdoğan yalancıdır ve ahlak yoksunudur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Diyarbakır'da yaptığı konuşma sebebiyle sert sözlerle eleştirdi. Tanrıkulu, "Tayyip Erdoğan yalancıdır ve ahlak yoksunudur." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça Erdoğan'ın her türlü siyasi etik değerleri bir kenara bırakarak etrafına saldırdığını belirten Tanrıkulu, Diyarbakır mitinginde yine halka yalan söylemekten utanmamış olan Erdoğan'ın, Türkiye siyasi tarihinin yüzkarası olduğunu savundu.

"CHP'yi faili meçhullerin, Diyarbakır Cezaevi'nin savunucusu olduğu yalanını utanmadan miting meydanında söylemek ahlak yoksunluğudur!" diyen Tanrıkulu, şöyle devam etti: "Tayyip Erdoğan yalancıdır ve ahlak yoksunudur, çünkü faili meçhullerde zaman aşımı olmasın diye getirdiğimiz kanun teklifini bizzat Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonucu AKP’liler reddetmiştir! Erdoğan yalancıdır ve ahlak yoksunudur, çünkü Dersim hakikatlerinin ortaya çıkarılması ve tüm arşivlerin TBMM’de toplanıp halka açılması için verdiğimiz teklif AKP çoğunluğuna takılmıştır! Erdoğan yalancı ve ahlak yoksunudur, çünkü kendisi Diyarbakır halkına modern cezaevi vaat ederken, biz Diyarbakır Cezaevi’nin İnsan Hakları ve Demokrasi Müzesi yapılması için teklif verdik. Bu teklifimiz de AKP çoğunluğuna takılmıştır!"

"ERDOĞAN TIPKI KENAN EVREN GİBİ DİN İSTİSMARCILIĞI YAPIYOR"

CHP'yi ırkçılıkla suçlayan Erdoğan'ın, tescilli bir ırkçı olduğunu savunan Tanrıkulu, "Afedersiniz Rum, Ermeni" diyen bir kişinin ırkçılığının tescilli olduğunu söyledi. Kürt halkının maruz kaldığı Halepçe Katliamı’nın resmen kabul edilmesi için verdikleri teklifin, ırkçı Erdoğan’ın talimatıyla AKP milletvekilleri tarafından reddedildiğini anlatan Tanrıkulu, şunları ifade etti:

"12 yıldır iktidarda olan Erdoğan, faili meçhullere son verdiklerini söylüyor! Doğrudur, artık infazlar meçhul kişilerce değil, bizzat Erdoğan’ın emriyle gerçekleştiriliyor! Faili meçhullerle ilgili yasa tekliflerimiz, araştırma önergelerimiz AKP tarafından reddedilmiştir! Çünkü yalan söylemekten utanmayan, siyasi ahlaktan yoksun bir kişi tarafından yönetilen AKP vesayet sisteminin sürdürücüsüdür. 12 Eylül’den, karanlıktan beslenen bir iktidardır! CHP’yi camilerin kapatılmasının mimarı olarak gösteren Erdoğan, tıpkı Kenan Evren gibi din istismarcılığı yapmaktan da utanmayan bir yalancıdır! Koltuk sevdasından gözünü kin bürümüş olan Erdoğan, vesayet sisteminden beslendiği gibi yeni bir vesayetin de mimarı olmaya adaydır! Tayyip Erdoğan’ın dün Diyarbakır’da CHP’ye dair söylediği sözler, şuursuzluğunu da ortaya koymuştur. Zira küçük bir araştırma bile CHP’nin demokrasi, özgürlük ve eşitlik konusundaki çabalarını görmeye yetecekken, bu kadar yalan söylemek, ancak şuursuzlukla ifade edilebilir. Ya da Erdoğan, Diyarbakır halkını küçümsemekte, söylediği her yalana kanacağını zannederek kendini avutmaktadır. Ancak Erdoğan yanılıyor! Çünkü Diyarbakır halkı, bölge halkı onun katliamcılığını, ırkçılığını, yalancılığını, din istismarcılığını, vesayetçiliğini, kadın-çocuk düşmanlığını yakından biliyor!" diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar