Sezgin Tanrıkulu: Operasyonun zamanlaması ve hakimleri manidar

17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında görev alan polislere yönelik saat 01.30 sıralarında başlayan operasyona tepki yağıyor. Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, operasyon...

Google Haberlere Abone ol
Sezgin Tanrıkulu: Operasyonun zamanlaması ve hakimleri manidar

17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında görev alan polislere yönelik saat 01.30 sıralarında başlayan operasyona tepki yağıyor. Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, operasyon saatinin Başbakan'ın konseptine uygun olduğunu söyledi.

"Ramazan, sahur vakti. Kendi de tırnak içinde Müslüman." diyen Tanrıkulu, dolayısıyla operasyon saatinin Başbakanın konseptine uygun olduğunu vurguladı. İlk önce yargı ile ilgili düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Tanrıkulu, "Bütün gözaltı, dinleme, tutuklama, tutuklamaya itiraza ilişkin bütün düzenlemeler, Türkiye ölçeğinde yapılabilecek bir yargı düzenlemesi yaptılar. Önceki hafta 6 yargıcı, bu konuyla ilgili İstanbul'da görevlendirdiler. Bunların 3'ü 17 Aralık soruşturmaları nedeniyle sanıklar lehine çeşitli tedbirlere imza atanlardan oluşuyor. Yurt dışı yasağ kaldırma, tahliye kararı, mal varlığındaki tedbir kararının kaldırılmasına karar vermiş; verdikleri kararlarla dikkat çekmiş hakimler. Geçen hafta atama yapıldı, bugün bu hakimlerin kararıyla gözaltı yapıldı. Muhtemelen de onların nöbetinde sorgu işlemi yapılacak. Hükümetin kendine yönelik operasyonu bertaraf edici, yolsuzluk ve rüşveti aklayacak bir yargı düzeni oluşturduğunu hep ifade etmiştik. Umarım bu operasyoların saati, zamanlaması daha büyük hukuksuzluklara yol açmaz. Başbakanın ifadesiyle zamanlaması manidar. Operasyonun zamanlaması manidar, hakimleri manidar." diye konuştu.

"YOLSUZLUK, RÜŞVET VE SAHTEKARLIĞI AKLAMAYA YÖNELİK BİR YARGI DÜZENİ"

KCK, Balyoz ve Ergenekon'da da savundukları şeyin bütün işlemlerin hukuka uygun olması olduğunu dile getiren Tanrıkulu, "Bir Başbakanın 'cadı avıysa cadı avı', 'yargıdan kırmızı bülten çıkartacağız' söylemleri, hükümetin, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ve Başbakanın yolsuzluk, rüşvet ve sahtekarlığı aklamaya yönelik bir yargı düzenini, hukuksuzluğu oluşturduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Diğer soruşturmalarda varsa bir hukuksuzluk, bunun hukuk içinde çıkarılması gerektiğini vurgulayan Tanrıkulu, hukuksuzluk ortaya çıkarılmaya çalışılırken bunun 'kendi eksenli hukuk ve yargı sistemi'yle olmaması gerektiğini söyledi.

"BU HUKUKSUZLUĞU YAPANLAR, HESABINI BİRGÜN MUTLAKA VERECEKTİR"

Başbakanın bugün yayınlanana bir demecinde "Paralel devlet yapısıyla mücadelede atamalar yapıldı. Sulh Ceza hakimleri, yeni savcılar artık görevlerini yapmaya başlayacaklar. Emniyet ve yargıda neler olacağını göreceğiz." dediğini aktaran Tanrıkulu, şunları söyledi: "Atamalar, geçen hafta yapıldı. Bugün ve bundan sonraki yargıya ilişkin işlemlerin yargının tarafsız ve bağımsızlık içinde yapılmayacağını Başbakan saklamaya gerek duymadan açıkça ifade etmiş. Yargının bu hale geldiği bir ortamda, bundan sonra adalet, hukuka uygun, adil yargılama beklenemez. Ama bu hukuksuzluğu yapanlar, bunun hesabını birgün mutlaka verecektir." CİHAN

Yorumlar