Şevket Kazan'dan Başbakan'a: Senin yardımcıların yok, dalkavukların var

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Şevket Kazan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "Senin yardımcıların yok dalkavukların var, seni yanlış yola sürüklüyorlar, senin Ergün Gökmen'lerin var.

Google Haberlere Abone ol
Şevket Kazan'dan Başbakan'a: Senin yardımcıların yok, dalkavukların var

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Şevket Kazan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "Senin yardımcıların yok dalkavukların var, seni yanlış yola sürüklüyorlar, senin Ergün Gökmen'lerin var. Yani bir takım avantalar peşinde koşan insanların var, bunları en kısa zamanda etrafından uzaklaştır yoksa senin istikbalini yakar, sen yapmazsın ama yapanların yüzünden sende yanarsın." dediğini söyledi.

28 Şubat döneminin Adalet Bakanı Şevket Kazan, Kahramanmaraş’ta partisinin belediye başkan adayı tanıtım toplantısına katıldı. Seçim bürosunda partililer seslenen Kazan, Başbakan Erdoğan’la 2002 yılında İstanbul Haremde görüştüklerini anlattı. İkili görüşme süresince başbakan Erdoğan’a siyasetle ilgili 5 nasihat verdiğini dile getiren Kazan şunları aktardı: "Biz siyasi yasaklıyız hoca da, (Necmettin Erbakan) bende. Şu anda yollar size açık, kısa bir zaman sonra başka yerlerde olursun şu anda büyükşehir belediye başkanısın. Bugün sana 5 nasihatim olacak çok iyi dinle. Görev istenmez verilir, Mustafa Kamalak bu partinin genel başkanı olmak istemedi ama Erbakan hoca görevi verdi. Senin yardımcıların yok dalkavukların var, liderin etrafındakiler cam gibi olmalıdır ki lider doğru karar versin ama senin arkadaşların buslu cam gibi seni yanlış yola sürüklüyorlar, senin Ergün Gökmenlerin var yani bir takım avantalar peşinde koşan insanların var, bunları en kısa zamanda etrafından uzaklaştır yoksa senin istikbalini yakar, sen yapmazsın ama yapanların yüzünden sende yanarsın. Bunu da söyledim. Biz arkasından hep hayır dua ettik. Ama hayır dua etmekle olmuyor ki bu iş, Allah ne takdir ettiyse o oluyor. Bir insan ille yanlışta ısrar edeceğim derse maalesef işte bunlar oluyor, yazık günah senin bu para işleriyle ne işin var?"

İki kez adalet bakanlığı, bir kez çalışma bakanlığı görevini yaptığını hatırlatan Kazan, Milli Selamet Partisinden parlamentoya seçildiği 1973 yılından bu güne mal varlığında bir değişikliğin söz konusu olmadığını, bütün mal varlığının eşine aldığı bir evden ibaret olduğunu kaydetti.

"YAZIKLAR OLSUN SANA BÜLENT ARINÇ"

Konuşmasında Milli Görüş ve Necmettin Erbakan’ın siyaset yaşamından kesitler anlatan Kazan, Bülent Arınç'a ‘Erbakan döneminde Aşiret usülü idare ediliyorduk’ sözleri nedeniyle sert tepki gösterdi. Yıllarca Milli Görüş konferansları vermiş birine bu sözlerin yakışmadığını vurgulayan Kazan, "Bülent Arınç bir beyanat vermiş. 'Efendim biz Fazilet Partisi’ndeyken, Erbakan hocayla beraber çalışırken dünya meselelerine eskiden at gözlüğüyle bakıyorduk, aşiret usulü idare ediliyorduk.' Bizimle çalışırken siz teşkilat olarak böyle bir şey hissettiniz mi? Ama adam öyle diyor. Yıllarca ‘Milli Görüş’ konferansları vermiş birisiydi. Bülbül gibi de konuşur, güzel de konuşur. Benim ona cevap vermem lazım. Ben Meclis'te de değilim nereden cevap vereceğim. Bari kitabıma yazayım da cevabı herkes okusun. Yazıklar olsun sana Bülent Arınç. Yıllarca Milli Görüş konferansı veren sana yazıklar olsun. Bu kadar konferansını verdiğini ‘Milli Görüş’ü anlayamamışsın. Milli görüşü ‘dünya meselelerine at gözlüğüyle bakmak’ olarak tarif ediyorsun. Sana yazıklar olsun. Milli görüş, dünya meselelerine at gözlüğüyle bakmak değil, değil, tevhit akidesini kalbin merkezine oturtup kalp gözüyle dünyaya bakmaktır." diye konuştu.



CİHAN

Yorumlar