Serindağ:TIR ve Niğde hadisesi,Suriye sınırındaki olaylar yönetim beceriksizliği

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Niğde'deki hadisenin MİT'in mevcut kanunundan kaynaklanan bir husus olmadığına dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Serindağ:TIR ve Niğde hadisesi,Suriye sınırındaki olaylar yönetim beceriksizliği

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Niğde'deki hadisenin MİT'in mevcut kanunundan kaynaklanan bir husus olmadığına dikkat çekti. Bunun bir yönetim beceriksizliği olduğunu vurgulayan Serindağ, "Tır meselesi de, tırların yoklanması da, Niğde'deki hadise de, Suriye sınırında meydana gelenler de tamamen yönetim beceriksizliğidir. Yönetim beceriksizliğini mevzuata yüklemek doğru değildir." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 75. birleşimi, saat 14.00'te yoklama yapılarak açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor. AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun TBMM Başkanlığı'na sunduğu ve komisyonda kabul edilen 'Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin geneli üzerindeki görüşmeleri tamamlandı. Genel Kurul'daki görüşmeler teklifin maddelerine geçildi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, "Şu anda mer'i olan MİT Kanunu'nda Milli Güvenlik Kurulunun MİT'e emir ve talimat vereceği yazılmamıştır, görev vereceği yazılmıştır. Görev vermek ayrıdır -bunu bürokrasideki arkadaşlarımız bilir- emir ve talimat vermek ayrıdır. Siz, bir görevliye veya bir kuruma görev verirsiniz, o kurum veya görevli Anayasa ve yasalar çerçevesinde o görevini yerine getirir, bu bir emir ve talimat değildir. İkinci husus şu: Sanki Milli Güvenlik Kurulu gayrimeşru, Bakanlar Kurulu meşrudur gibi bir ifade kullandınız. Milli Güvenlik Kurulunun Başkanı Sayın Cumhurbaşkanıdır, üyeleri bellidir. Kaldı ki Milli Güvenlik Kurulu tavsiye niteliğinde kararlar alır, Bakanlar Kuruluna tavsiyede bulunur ve Bakanlar Kurulu kararı hâline geldikten sonra emirler hâlinde ilgili birimlere aktarılır, birincisi bu. İkinci husus: Şimdi, siz seçimden evvel benimle görüştünüz, dediniz ki 'Beraber çalışalım.' O dar zamanda bu çalışmaları yapamayacağımızı, ancak seçimden sonra bu konuda görüşümüzü ifade edebileceğimizi ifade ettim, bunu sayın grup başkan vekilimize de aktardım, size de o şekilde bilgi verdim, bizim yaptıklarımız buydu. Ancak, siz, seçimden sonra alelacele bu konuyu gündeme getirdiniz, ne görüşme fırsatı bulabildik ne de zaten böyle bir talebiniz oldu. Bu hususu da sayın Genel Kurulun gündemine sunmak istiyorum. Şimdi mesele şudur, mesele… Bir de yanlış bir bilgi var. Sayın milletvekilleri, Niğde'deki hadise, MİT'in mevcut kanunundan kaynaklanan bir husus değildir, bu bir yönetim beceriksizliğidir. Tır meselesi de, tırların yoklanması da, Niğde'deki hadise de, Suriye sınırında meydana gelenler de tamamen yönetim beceriksizliğidir. Yönetim beceriksizliğini mevzuata yüklemek doğru değildir, bunu ifade etmek istedim." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar