Serindağ: Vali gerekçe üretmesin, gerçeği söylesin

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, “İstanbul Valisi, Başbakan’ın hukuksuz kararları için gerekçe üretmemeli ve 1 Mayıs’taki uygulamaların Başbakan'ın isteği doğrultusunda yapıldığını açıkça söylemeli.” dedi.CHP Gaziantep...

Google Haberlere Abone ol
Serindağ: Vali gerekçe üretmesin, gerçeği söylesin

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, “İstanbul Valisi, Başbakan’ın hukuksuz kararları için gerekçe üretmemeli ve 1 Mayıs’taki uygulamaların Başbakan'ın isteği doğrultusunda yapıldığını açıkça söylemeli.” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, katıldığı bir televizyon kanalında 1 Mayıs'ta yaşananları değerlendirdi. 1 Mayıs’ta özellikle İstanbul ve Ankara’da alınan olağanüstü önlemleri eleştiren Serindağ, “Anlaşılan o ki Gezi, Başbakan’ın korkulu rüyası olmuş, bir Başbakan kendi yurttaşlarından bu kadar korkmamalıdır. Bin 500 kişi ile korunan bir Başbakan ve onun hükümeti yaptığı uygulamalarla insanların hak arama çabalarını engelliyor. İnsanların demokratik yöntemlerle hak aramasını engellerseniz, sokağı meşrulaştırırsınız.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya da “Hukuksuz kararlar için gerekçe üretme, gerçeği söyle” diyen Serindağ, sözlerine şöyle devam etti: “Başbakan her şeyden korkuyor. 1 Mayıs 1977 için meclis bir Araştırma Komisyonu kurmalı ve bütün olaylar aydınlatılmalıdır. 34 kişinin öldürüldüğü yerde miting yapma isteği anlaşılır bir taleptir. Demokratik ülkelerde gösteriler ve yürüyüşler kimsenin olmadığı yerlerde değil en merkezi yerlerde yapılır. Bizde de böyle olmalıdır.”

Kamu görevlilerinin Başbakan'ın hukuksuz emirlerine uymak zorunda olmadığını vurgulayan Serindağ, “Geçen sene Taksim’de inşaat var diye gerekçe uyduran Vali, bu yıl da istihbarat aldık, olay çıkacak diyor. Vali provokasyon için istihbarat aldıysa yasaklamak yerine önlemini almalı. Devlet vatandaşın güvenliğinden sorumludur. Provokatörü bulup çıkarır, cezalandırır. Taksim için alınan istihbarat Yenikapı ya da Kadıköy için yok mu? Vali inandırıcı değil. İstanbul Valisi gerçeği söylemelidir. Ya Başbakan böyle istedi, biz de bu yüzden böyle yapıyoruz demeli ya da ben hukuka uygun olmayan kararları uygulayamam deyip istifa etmelidir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar