Serindağ: Süleyman Şah Türbesi'nde nöbet değişimi IŞİD'in izniyle yapılıyor

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD'in ablukası altında olduğunu belirterek türbede Türk askerinin nöbet değişiminin bile IŞİD'den izin alınarak yapıldığını ileri sürdü.    Meclis't

Google Haberlere Abone ol
Serindağ: Süleyman Şah Türbesi'nde nöbet değişimi IŞİD'in izniyle yapılıyor

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD'in ablukası altında olduğunu belirterek türbede Türk askerinin nöbet değişiminin bile IŞİD'den izin alınarak yapıldığını ileri sürdü.

    Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Serindağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimine yönelik yürüttüğü kampanyadaki tutumunu eleştirdi. Erdoğan'ın söylemlerinin, davranışlarının milletin birliğini temsil edecek bir cumhurbaşkanı profili göstermediğini savunan Serindağ, Türkiye'nin kamplaşmaya değil birliğe, ayrılığa değil bütünleşmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

    Başbakan'ın Hatay'da yaptığı konuşmada "CHP zihniyeti kuraklıktır, pisliktir" ifadesini kullandığını hatırlatan Serindağ, "Şecaat arz ederken sirkatini söylüyor Sayın Başbakan. Milletin birliğini temsil etme iddiasında olan bir zatın söyleyeceği sözler mi? Bu sözleri olduğu gibi söyleyene iade ediyoruz." diye konuştu.

    Gaziantep'te Suriye'den gelen kişiler sebebiyle yaşanan sıkıntıları da anlatan Serindağ, "Sadece Gaziantep'in yerleşik halkı değil, gelen Suriyeliler de perişan. İnsanlar dileniyor, gayriahlaki işler yaptırılıyor, emek sömürüsü yaşanıyor. Gaziantep'te 200 bin Suriyeli var. 34, 35 bini kamplarda kalıyor geri kalanı şehirde dolaşıyor. Ne yer, ne içer, nerede barınırlar belli değil." şeklinde konuştu.

    Suriye'den gelenlerin elbette geri çevrilemeyeceğini, ancak yaşananların kontrol altında tutulması ve bu kişilerin kamplarda barındırılmaları gerektiğini belirten Serindağ, Gaziantep'in kabul edebileceği sınırın aşıldığını, yeni kamplar inşa edilip Suriyelilerin bu kamplara nakledilmesi gerektiğini ifade etti.

    Hükümetin dış politikasını eleştiren Serindağ, Suriye'deki Türk toprağı olan Süleyman Şah türbesinin de IŞİD'in ablukası altında olduğunu iddia etti. Türbedeki askerlerin nöbet değişimini bile IŞİD'den izin alarak yaptığını savunan Serindağ, şöyle devam etti: "Gaziantep'e her gün onlarca insan STK adı altında faaliyet göstermek için geliyor. Bunların birçoğu servis elemanı. Sınır kevgire döndüğü için güvenlik kalmadı. IŞİD'in Gaziantep'te hücreleri olduğunu söyleniyor. Dernekler ve internet siteleri üzerinden de IŞİD'e eleman toplanıyor, bu gerçeği de Gaziantep'te herkes biliyor."

    "Türkiye'nin de desteklediği 'Davut Tugayı' adlı örgüt, eğitildi, silahlandırıldı, şimdi de IŞİD'e katıldı." diyen Serindağ, IŞİD'in bölgede etkisini arttırmaya çalıştığını ifade etti. IŞİD'le yaşanan bu kadar ilişkiden sonra kalkıp "Musul Konsolosluğumuz niye basıldı?" diye sorulduğunu aktaran Serindağ, "IŞİD birden bire topraktan fışkırmadı. Destekler verilerek, dostluklar gösterilerek bugüne gelindi. Muhtemelen bu dostluktan dolayı konsolosluğumuz boşaltılmadı. IŞİD konsolosluğumuza bir şey yapmaz diye düşünüldü. Sayın Başbakan bu ülkeyi yönetemiyor, yönetme yeteneğini kaybetmiştir." ifadelerini kullandı.

    Bir soru üzerine Serindağ, Türkiye ile İsrail arasındaki en stratejik anlaşmaların AK Parti iktidarları döneminde yapıldığını belirterek Erdoğan'ın sözlerini samimi bulmadığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar