Şentop: AK Parti'de sürprizler olabilir

AK Parti'nin oy oranının yüzde 50 bandında olduğunu açıklayan Mustafa Şentop, sürpriz adaylara 'hazırlıklı olun' uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Şentop: AK Parti'de sürprizler olabilir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti'nin seçim çalışmaları ve 7 Haziran seçimlerine ait değerlendirmelerde bulundu.

CHP VE MHP, HDP İÇİN Mİ ÇALIŞACAK?

AK Partili Mustafa Şentop, HDP'nin yüzde 10 barajını aşmasının olası görünmediğini, anket çalışmalarında yüzde 8,5 sularında oy oranı görüldüğünü savunarak, "Önceki seçimlerde CHP'ye, MHP'ye kazanç yapanlar, bunları organize eden bu enlem cunta çevreleri de dahil olmak üzere bu sefer daha çok çok HDP'nin barajı aşması üstüne strateji izliyor" dedi.

"Sürpriz adaylar olabilir"

"AK Parti listelerinde sürpriz adaylar görecek miyiz?" sorusu üstüne Şentop, "Olabilir. Sürprizlere hazırlıklı olmak lazım. Sürprizler olabilir" dedi.

Bir başka soru üzerine, AK Parti'li bayan mebus sayısının çoğalması kararlılığı da bulunduğunu bildiren Şentop, "Şu anki var bayan mebus sayısından daha çok bayan mebus olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konu ile ilgili kararlılığımız var. Onun için de çalışacağız" diye konuştu.

"Siyaset 7 Haziran seçimlerinden sonra tekrar şekillenecek"

Şentop, 7 Haziran seçimlerinin, Türkiye tarihinin en ciddi seçimlerinden bir tanesi olacağını, bu seçimlerin sırf kapsayacağı dönemle kısıtlı bir ciddiyete sahip olmadığını, 2023 hedefleri vizyonu doğrultusunda ciddiyet taşıdığını dile getirerek, Türkiye'nin eski Türkiye ile yeni Türkiye içerisinde bir yol ayrımında olduğunu, 7 Haziran seçilerinde milletin bu mücadeleyle ilgili nihai kararını vereceğini söyledi.

30 Mart öncesi seçimlerde AK Parti'ye karşı değişik stratejiler geliştirildiğini, AK Parti karşısında rakip partilerin tek tek savaş edemeyeceği düşüncesiyle bunları birleştirme anlamında stratejiler kurulduğunu, yerel ittifaklar oluşturulduğunu kaydeden Şentop, enlem binanın da en ciddi sloganlarından birinin bu olduğunu anlatım etti.

"HDP barajın altında"

"Anketlere nazaran AK Parti'nin oy oranı nedir?" sorusu üstüne Şentop, değişik anket şirketlerinin değişik neticeleri olduğunu belirterek, "Ama biz 50 bandında diyoruz. 48,50, 50 üzeri, 51 bunun şeklinde birtakım neticeler geliyor anket çalışmalarından. Bu biraz da seçim sathı mailine girilmesiyle ilgili bir durum. Seçime yaklaştıkça kararsızlar azalıyor, AK Parti'ye kaymalar oluyor. AK Parti ile başka partiler içerisinde geçişler yok, kararsızlarla AK Parti içerisinde geçişler vardır. O bakımdan ciddiyet kazandıkça seçim ve sandık, kararsızlarda düşme, AK Parti'nin oyunda yükseliş oluyor. Bizim beklentimiz, önceki seçimlerde gördüğümüz manzara da bu" diye konuştu.

'HDP yüzde 10 barajını aşamıyor'

"Anketlere nazaran HDP'nin barajı aşmasının olası olup olmadığı?" da sorulan Şentop, "Bizdeki verilere nazaran de onların kendi yaptırdığı çalışmalara nazaran de, onlardan da haberdar oluyoruz, HDP yüzde 10 barajını aşamıyor bu tabloda. Daha çok çok anket çalışmalarında yüzde 8,5 sularında çıkıyor" dedi.

Şentop: CHP ve MHP'ye çalışanlar HDP için çalışacak

Şentop, bunun normal olduğunu, Türkiye'de seçim öncesi strateji oluşturmaya çalışanların bir hesabı bulunduğunu anlatım ederek, "CHP ve MHP'yi desteklemek, onların oylarının çoğalması Meclis'teki mebus kompozisyonuna çok çok tesir etmiyor. AK Parti'yi zayıflatmak için CHP ve MHP'ye destek verdiğinizde belki oylarını artırabilirsiniz fakat mebus kompozisyonunu çok çok değiştiremiyorsunuz. Ama HDP'nin barajı aşması şeklinde mebus kompozisyonunun daha tesirli bir biçimde değişeceğini düşünüyorlar. Bu bakımdan daha önceki seçimlerde CHP'ye, MHP'ye kazanç yapanlar, bunları organize eden bu enlem cunta çevreleri de dahil olmak üzere bu sefer daha çok çok HDP'nin barajı aşması üstüne strateji izliyor" görüşünü dile getirdi.

HDP'nin 30 Mart seçimlerinde yüzde 6,5, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise yüzde 9 sularında oy aldığını anımsatan Şentop, cumhurbaşkanlığı seçiminin çok çok hususi koşulları olduğunu, Demirtaş'ın oyunun HDP'nin oyu bunun şeklinde yorumlanmaması gerektiğini söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar