Şehitler için Anıtkabir’de tören

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü münasebetiyle Anıtkabir’de tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Şehitler için Anıtkabir’de tören

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü münasebetiyle Anıtkabir’de tören düzenlendi. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve beraberindeki heyet Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

    Anıtkabir’deki tören saat 10.00’da başladı. Vali Yüksel ve beraberindeki heyet Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk’ün mozolesinin bulunduğu bölüme geldi. Yüksel, üzerinde kırmızı beyaz karanfillerin bulunduğu çelengi mozoleye bıraktı. Daha sonra saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Buradaki törenin ardından heyet Anıtkabir özel defterinin bulunduğu yere geçti. Vali Yüksel, deftere şunları yazdı: “Büyük Atatürk, aziz şehitlerimiz; vatan toprakları üzerinde istiklal ve egemenlik içerisinde hür ve bağımsız bir millet olarak bayrak dalgalandırmamızın gerçek kahramanları olan başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını Çanakkale Dumlupınar ve Sakarya’da vatanımızın her sathında kanlarını ve canlarını verenler ile görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum.”

    Öte yandan Anıtkabir törenin ardından ziyarete açıldı. Ellerinde Türk bayrağı ile yüzlerce kişi Anıtkabir'e akın etti.
CİHAN

Yorumlar