Seçmen 'dokunulmazlıklar kalksın' diyor | ANKET

Adil Gür tarafından yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre seçmenlerin yüzde 63'ü terörle bağlantılı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istiyor

Google Haberlere Abone ol
Seçmen 'dokunulmazlıklar kalksın' diyor | ANKET

Katılanların 63’ü, teröre destek veren HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi. Yüzde 41’i de ‘Bütün HDP’lilerin dokunulmazlığı kaldırılsın’ dedi.

Doğru seçim tahminleriyle dikkat çeken Adil Gür'ün sahibi olduğu A&G araştırma şirketinin yaptığı araştırmada, 26-27 Mart arasında 39 ilde 123 mahalle-köy ve belde gezilerek, 18 yaş ve üstü 2 bin 199 kişiyle yüz yüze görüşme yapıldı. Hane hane yapılan ankette, deneklerden 1090'ı kadınlar arasından seçildi.

Türkiye'nin tüm bölgelerindeki büyük il ve merkezlerde terör ve dokunulmazlıklarla ilgili sorular soruldu. Ankete katılanların yüzde 63.2'si teröre destek veren HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediğini söyledi.

İşte araştırmanın sonuçları:

 

'TOPLUMDA KARARLILIK VAR'

A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür: "Kamuoyunda hükümetin ve devlete askerin mücadelesine destek vardı. Ankara Kızılay patlamasından sonra silahlı mücadeleye destek arttı.

Adil Gür Türkiye'deki seçmenin yüzde 94.2'si milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında bir sakınca görmüyor. Toplam katılımcıların yüzde 63'ü teröre destek veren veya tüm HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istiyor. Terörü yenme konusunda da toplumda çok ciddi bir kararlılık var."

Yorumlar