Seçim Müşahidi: Ben öğrenci olarak Türkiye’de yaşadığımdan utanıyorum

Ağrı’da sabah 07.00’de başlayan seçimlerde zaman zaman müşahitlere zorluk çıkartıldığı ifade edildi. Ağrı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde müşahit olduğunu belirten Mehmet Atılgan adlı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ)...

Google Haberlere Abone ol
Seçim Müşahidi: Ben öğrenci olarak Türkiye’de yaşadığımdan utanıyorum

Ağrı’da sabah 07.00’de başlayan seçimlerde zaman zaman müşahitlere zorluk çıkartıldığı ifade edildi. Ağrı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde müşahit olduğunu belirten Mehmet Atılgan adlı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) öğrencisi iradesine saygısızlık yapıldığını öne sürerek arkadaşlarıyla birlikte dışarıya atıldığını söyledi.

    “Ben neyim burada bütün medyaya sesleniyorum.” diyen Atılgan, sitemini şu sözlerle dile getirdi: “Ben bir halkım ve oyumu burada kendi halkıma saygısızlık yaparak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bir hakimi gelip burada beni tehdit ediyor ve ben ona seslenerek ben halkım dedim. Bana baş çevirerek tehdit etti ve polisleri üzerime yıktı. Ben ve tüm arkadaşlarımı dışarıya attılar. Benim iradem nerede hani demokratik bir ülkede yaşıyorduk. Tamamen tüm pusulalarımızı, iradelerimizi onlara emanet ettik. Şimdide dışarıya kovulduk ve içeriye giremiyoruz. İçeride polis yığını var belki onlarında suçu yok ama dayatmaları aşırı yanlıştır. İçeri alınmıyoruz çünkü irademize sahip çıkacağımızdan korkuyorlar. Türkiye’de yaşıyoruz ve bunun farkını bir daha anladım. Ben öğrenci olarak Türkiye’de yaşadığımdan utanıyorum. Edebiyat okuyorum utanıyorum okuduğum için.”

CİHAN

Yorumlar