'Seçim akşamı Cihan Haber Ajansı engellendi, AA ile manipülasyon yapıldı'

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin konuşması sırasında Meclis'te elektrikler kısa süreli gitti.

Google Haberlere Abone ol
'Seçim akşamı Cihan Haber Ajansı engellendi, AA ile manipülasyon yapıldı'

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin konuşması sırasında Meclis'te elektrikler kısa süreli gitti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, 30 Mart akşamı oy sayımı sırasında yurdun değişik yerlerinde meydana gelen elektrik kesintilerini "Bir trafoya kedi girdi ve kısa devre yaptı." açıklaması yine gündem oldu. Elektrik kesintisi üzerine Yeniçeri, "Kedi girdi." diyerek espri yaptı. "Muhalefet konuşmaya başlayınca Adalet ve Kalkınma Partisi cin çarpışmaya dönüyor." diyen Yeniçeri, elektrikler geri gelince de "Allah'tan kedi erken çıkmış." ifadelerini kullanarak latife yaptı. Yeniçeri, seçim akşamı Cihan Haber Ajansı'nın siber saldırı ile veri aktarmasının engellendiğini, Anadolu Ajansı vasıtası ile de manipülasyon yapıldığını savundu.

Seçimlerin flaş partisinin MHP olduğunu belirten Yeniçeri, 30 Mart seçimlerine göre MHP'nin oyunu artırdığını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan'ın işinin kolay olmadığını vurgulayan Yeniçeri, muhalefetin hata yapmaması halinde Çankaya'ya çıkmasının mümkün olamayacağını kaydetti. "Başbakan ya Çankaya ya Yüce Divan'a gidecek." diyen Yeniçeri, sözü yerel seçimlerdeki şaibe iddialarına getirdi.

Seçim gecesi Cihan Haber Ajansı'na çok kapsamlı, çok şiddetli, devlet olanakları kullanılarak yapıldığı iddia edilen bir siber saldırı düzenlendiğini anlatan Yeniçeri, ajansın sağlıklı veri aktarmasının engellendiğini söyledi. Sahada en fazla sayıda çalışanı bulunan Cihan Haber Ajansı'nın seçim sonuçlarını aktarmasının engellendiği ortamda Anadolu Ajansı vasıtasıyla manipülasyon yapılarak muhalif partilerin sandık başında bulunan görevlilerine yönelik psikolojik hareket düzenlendiğini dile getiren Yeniçeri, Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü'nün AK Parti Genel Merkezi'ne uğradığını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın teyit ettiğini hatırlatarak "AA Genel Müdürü bir 5 dakika da bize uğrasaydı. Biz de muhalefet partileriyiz." şeklinde konuştu.

Samanyolu televizyonuna yönelik kurgulanan tezgah konusunda ise Yeniçeri, "Hukuk dışıdır. Devlet, korsan gibi hareket edemez. İktidarı hukuk çerçevesi içinde hareket etmeye, yasalar içinde kalmaya davet ediyoruz. Söylemek istediklerinizi yasalarla söyleyin. Örgütlerle yapmayın." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP-MHP işbirliği iddiaları konusunda Yeniçeri, "Muhalefet zaten topyekun bir adaya oy kullanacaktır. Yüzde 50 ile gösterilen adaylar ilk turda seçilemezlerse, 2. turda muhalefet bir tarafta AK Parti'de Tayip Erdoğan'ın yanında olacak. Önemli olan Türkiye'nin yüreğini tutacak bir adayın cumhurbaşkanı adayı olarak muhalefet partileri tarafından önerilmesidir. Aday ilk önce milliyetçi olacak, muhafazakar olacak, yolsuzluğu karışmamış olacak, ülkesini ve halkı iyi tanıyan bir kişi olacak. Böyle bir adayın MHP tarafından önerilmesi ve diğer partilerin destek vermesi durumunda, seçimin kazanılmasına engel hiçbir şey yok. Bu partilerin toplanması değil, aday üzerinde mutabık olmaktır." şeklinde konuştu. Yeniçeri, cumhurbaşkanında olmasını istedikleri özelliklere sahip kişilerin Meclis içi veya dışından da olabileceğine dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar