'Seçilirsem yerime gelecek başbakan arkadaşım paralel yapıyla mücadele edecek'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde paralel yapıyla mücadelenin kesintiye uğramayacağını, rölantiye alınmayacağını ifade ederek,"Seçilirsem bizzat şahsım, aynı zamanda yerime gelecek başbakan arkadaşım bu...

Google Haberlere Abone ol
'Seçilirsem yerime gelecek başbakan arkadaşım paralel yapıyla mücadele edecek'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde paralel yapıyla mücadelenin kesintiye uğramayacağını, rölantiye alınmayacağını ifade ederek,"Seçilirsem bizzat şahsım, aynı zamanda yerime gelecek başbakan arkadaşım bu yapıyla sonuna kadar mücadele edecektir. Bunun herkes tarafından bilinmesini isterim." dedi.

AK Parti'nin Meclis'teki Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, CHP ile ortak aday gösteren MHP'yi eleştirdi. Erdoğan, "MHP, CHP ve Pensilvanya'nın peşine takılarak hem seçimi kaybetmeyi hem de izzetini kaybetmeyi göze aldı. Ülkücü cami içinden bir aday olsaydı, bir MHP'li milletvekili aday olsaydı Devlet Bahçeli aday olsaydı belki kazanamayacaklardı ama izzetiyle kaybetmiş olacaklardı. Şimdi Bahçeli; CHP ve Pensilyanya'nın elinde oyuncak almasını küfrederek hakaret ederek örtmeye çalışıyor. Ne o hakaretler, ne o küfürler MHP’nin genel başkanı yönetiminde yaşadığı zilleti örtmeye yetmez. Siz Erdoğan’a küfür edebilirsiniz ama Erdoğan’ın aldığı terbiye size aynı dille cevap vermeye müsade etmez." diye konuştu.

MHP seçmenine yönelik davetkar ifadeler kullanan Erdoğan, "İnanıyorum ki MHP seçmeni; ihanet şebekelerinin, marjinal sor örgütlerin elinde oyuncak yapılan MHP yönetimine 10 Ağustos'ta işte bu dersi verecektir." şeklinde konuştu.

İSTİFA YORUMU: KOMİK ARAYIŞLAR İÇİNE GİRMEYİN

Konuşmasında cumhurbaşkanı adayı olduğu için etik olarak istifa etmesi gerektiği yönündeki eleştirilere de değinen Erdoğan, "Şu anda tutturmuşlar başbakan istifa etsin. Bunlar anayasayı da okumuyor. Bunların yasalardan da haberi yok. Anayasa başbakanın aday olması durumunda ne zaman istifa edeceğini belirlemiş durumda. Anayasa aday olduğu zaman değil, cumhurbaşkanı seçildiği zaman parti ve Meclis'le ilişiğinin kesileceğini söylüyor. Bizim adaylığımız da adaylık sürecimiz de anayasaya uygundur. Hiç kimse komik arayışlar içerisine girmesin." ifadelerini kullandı.

SEÇİM VAADİ PARALEL YAPI İLE MÜCADELE

Erdoğan, konuşmasının sonunda ise her zaman yaptığı gibi iddia ettiği paralel yapı ile mücadele konusuna da değindi. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi vaadi olarak paralel yapıyla mücadele etme sözü verdi: "Milletimizin takdir etmesi durumunda eğer cumhurbaşkanı seçilirsek, paralel devlet yapılanması ile mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecektir. Pazar günü Erzurum'daydım. Erzurum 30 Mart'ta yüzde 59'la paralel yapı ile mücadelemizde arkamızda durdu. Erzurum'da paralel yapıya yönelik bu öfkenin devam ettiğini, bu ihanet şebekesine karşı Erzurum'un arkamızda olduğunu teyit ettik. Sadece Erzurum değil 77 milyon bizden bunu bekliyor. Biz zaten paralel yapı ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele artarak devam ediyor. Cumhurbaşkanı seçilmemiz halinde bu mücadele daha kararlı şekilde ilerleyecek."

MÜCADELE ETMEYENLERE TEHDİT: NOT EDİYORUZ, HESABINI SORARIZ

Erdoğan'ın hedefinde ayrıca istediği şekilde paralel yapı ile mücadele etmeyen kişi ve kurumlar da vardı. Erdoğan, şunları ifade etti: "Ulusal güvenliğimizi tehdit eden paralel yapıyla mücadelede küçük dirençlerin yaşandığını hepimiz biliyor ve görüyoruz. Özellikle yargı içindeki hala meselenin ciddiyetinin tam olarak anlaşılmadığını yargı içindeki paralellerin hukuksuzluk içinde peşinde koşmaya devam ettiklerini görüyoruz. CHP ve MHP zaten bu ihanet şebekesini koruyor ve işbirliği yapıyor. Ne yazık ki içimizde de hâlâ bu yapıya karşı gereken tepkiyi koymayanlar var. Kimi kurumlarda bakanlıklarda cesaretle bu işin üzerine gidilmediğini görüyoruz. Devekuşu kafasını kuma gömer, o hiç kimseyi göremediği için onu da kimsenin görmediğini zanneder. Milletim kimin ne yaptığını çok iyi görüyor. Milletim kimin sessiz tepkisiz kaldığını, ihanete ortak olduğunu kafasını kuma gömdüğünü görüyor. Bu ihanet şebekesine göz yumanlar, sessiz tepkisiz kalanlar müsamaha gösterenler bilsinler ki biz de milletimiz de bunları not ettik, ediyoruz. Millet nezdinde hiçbir eylem hesapsız kalmaz. Milletim vakti zamanı geldiğinde bununu hesabını sorar. Biz de sorarız. İhanet şebekesi de onun taraftarları da ona müsamaha gösterenler de bilsinler ki eğer cumhurbaşkanı seçilirsek ihanet şebekesi ile mücadelemiz asla kesintiye uğramaz, asla rölantiye alınmaz. Seçilirsem bizzat şahsım, aynı zamanda yerime gelecek başbakan arkadaşım bu yapıyla sonuna kadar mücadele edecektir. Bunun herkes tarafından bilinmesini isterim."

HİÇBİR FANİ PARTİNİN İSTİKAMETİNİ DEĞİŞTİREMEZ

Seçilmesi halinde AB politikasının, çözüm sürecinin, ekonomik politikaların aynı eksende devam edeceği vaadinde de bulunan Erdoğan, son olarak da partinin geleceğine değindi: "AK Parti'nin geleceğiyle ilgili hiçbir tartışmaya endişe ve soru işaretine mahal olmadığını defalarca vurguladım. Bu konuda yapılan kulislerin üretilen dedikoduların fitne ve nifak girişimlerinin başarıya ulaşma imkanının olmadığını tekrar ifade etmek istiyorum. Partimizin ilkeleri, çok net şekilde çizilmiş çizgileri, kırmızı çizgileri ve politikaları ve kuralları vardır. Hiçbir fani bu köklü davanın istikametini değiştiremez. Bu davanın istikametini değiştirmek isteyen buna yeltenen kendisini siyasi tarihin çöplüğünde bulur. Önce seçimi tamamlayacak ardından partimizin geleceği ile ilgili kararları vereceğiz. Yapılan bu işlerin üretilen dedikoduların tamamı boşa kürek çekmektir."

CİHAN

Yorumlar