"Seçilirsem Filistin diye bir şey kalmayacak!"

Netanyahu, "Benim iktidarım döneminde Filistin devleti diye bir şey olmayacak. Kudüs'te binlerce yeni ev inşa edeceğim" dedi.

Google Haberlere Abone ol
"Seçilirsem Filistin diye bir şey kalmayacak!"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yine seçilmesi halinde, iktidarı çağında Filistin devleti diye bir şey olmayacağını söyledi.

Seçim kampanyası çerçevesinde Doğu Kudüs’teki Har Homa Yahudi yerleşim birimini ziyaret eden Netanyahu, İsrail radyosunda yer sektör habere göre, "Yeniden seçilirsem Kudüs’te binlerce yeni ev (Yahudi yerleşim yeri) inşa edeceğim ve sonsuz başkentimizi (Kudüs) geliştirmeyi sürdüreceğim. Uluslararası baskıya karşın bu yerleşim yerlerini inşa edeceğiz" ifadesini kullandı.

Netanyahu, seçimlerin neticesinde en iri rakibi bulunan Siyonist Birliği’in iktidara gelmesi biçiminde Hamas’ın Doğu Kudüs’e geleceğini iddia etti.

İsrail’in Maariv gazetesinin internet sayfası NRG’ye yaptığı izahatda ise Netanyahu, yeniden seçilmesi biçiminde bir Filistin devletine izin vermeyeceğini belirterek, "Benim iktidarım çağında Filistin devleti diye bir şey olmayacak. Kim Filistin devletinin kurulması için harekete geçer ve buralardan (Filistin toprakları) çekilmeye düşünce ederse, bu toprakları İsrail’e karşı düzenlenecek radikal İslamcı terörist saldırılara terk etmiş olur" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar