Sebahat Tuncel: Demokratik ülkelerde hükümet düşerdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, İstanbul’da düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili “Demokratik ülkelerde hükümet düşerdi.

Google Haberlere Abone ol
Sebahat Tuncel: Demokratik ülkelerde hükümet düşerdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, İstanbul’da düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili “Demokratik ülkelerde hükümet düşerdi. Bırakın hükümetin düşmesini bakanlar bile koltuğunu koruyorlar bu ülkede." dedi. Tuncel, "Demek ki bu ülkede bir sorun var. O paralar o ayakkabı kutusundaki paralar sizin yoksul, emekçilerin parası. Sizin vergilerinizden çaldılar.” ifadesini kullandı.

İzmir Alsancak’ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığı’nın açılışına katılan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, açılışa partililerin sloganları eşliğinde geldi. Açılış konuşmaları sırasında Kürtçe şarkılar söyleyen partililer, bu sırada yanlarından geçip kendilerine tepki gösteren ve asker oldukları öne sürülen 3 kişiye saldırdı. Partililerce tartaklanan 2 kişi, grubun arasındaki bazı partililer tarafından kurtarılarak, bölgeden uzaklaştırıldı.

Daha sonra Tuncel partililer ile birlikte Türkçe ve Kürtçe söylenen şarkılar eşliğinde halay çekti. Açılışta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “Sevgili arkadaşlar biz yeni bir Türkiye istiyoruz. Bizim istediğimiz Türkiye’de ezilenler, emekçiler iktidarda olacak. Eşitlik olacak. Adalet olacak. Bizim istediğimiz Türkiye’de özerk Kürdistan olacak. Özerk Ege olacak. Özerk Marmara olacak.” diye konuştu.

İstanbul’da düzenlenen ‘rüşvet ve yolsuzluk’ operasyonuna ilişkin konuşan Tuncel, hükümetin ve muhalefetin kentleri değil rantları yönettiklerini iddia ederek, şunları söyledi: “AK Parti ve CHP’ye bakın, bize reva gördüklerine bakın. İktidara geldiklerinde kenti değil rantı yönetiyorlar. Yıllardır, ‘devletin malı denizdir’ diye bir söylem var. Bizi de alıştırmışlar. Devletin malını yersin. İşte yiyenler için demokratik ülkelerde hükümet düşerdi. Bırakın hükümetin düşmesini bakanlar bile koltuğunu koruyorlar bu ülkede. Demek ki bu ülkede bir sorun var. O paralar o ayakkabı kutusundaki paralar sizin yoksul, emekçilerin parası. Sizin vergilerinizden çaldılar. Sizlerden çaldılar. Şimdi de ayakkabı kutularında bilmem nerelere gönderiyorlar. Başbakan da diyor ki; ‘efendim komplo var’. Bir komplo varsa halka karşı var. Hesabını vereceksiniz. Bu komplo ne zamandan beri var Sayın Başbakan? Bu komplo ta Cumhuriyet'in kuruluşundan beri var. Örtülü ödenek diye halkın vergisini alıp Kürdistan’daki savaşta kullanmadınız mı? O savaşa Türkiye halklarını istemediği halde ortak etmediniz m? Başbakan diyor ki, ‘30 yıllık savaşta şu kadar para verdik’ diye. Kim verdi? Siyasi iktidarlar verdi. Türkiye’de bir söz daha var: ‘Dayın var mı adamın var mı?’ Çünkü bu ülkede dayın adamın varsa yer edinirsin. Dayısı olanlar yiyorlar işte. Bizim ayakkabı kutularımızda yırtık ayakkabılarımız var.” CİHAN

Yorumlar