Sarıgül, Sultangazi'yi mesken tuttu

CHP'de merkez yoklamanın en çekişmeli yaşandığı yer İstanbul 2. bölge… Kolları sıvayan Sarıgül en çok üyenin olduğu Sultangazi'yi üs seçti.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül, Sultangazi'yi mesken tuttu

CHP'nin 29 Mart'ta merkez yoklamayla adaylarını belirleyeceği İstanbul'da kıran kırana savaş yaşanıyor. En iri mücadelenin yaşandığı İstanbul ikinci alanda namzet bulunan Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal'ın adamlarıyla kıyasıya savaş içine girdi.

Akşam'ın haberine göre, Genel Başkanlığı devrinde Deniz Baykal'ın sağ kolu konumunda bulunan Mehmet Sevigen, İstanbul eski İl Başkanı Şinasi Öktem, İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın da namzet adayı yer aldığı listenin ön civarında olmak için rakiplerinin önüne geçmek dileyen Sarıgül kolları sıvadı. 

Önce ödeme sonra yemek 

Mustafa Sarıgül listenin ilk sıralarına girmek için fazla fazla sayıda gönüllüyü devreye soktu. Sarıgül, İstanbul ikinci alanda enfazla üyenin yer aldığı Sultangazi'yi kendisine üs şekilde seçti. Aday adaylık izahatsının sonra Mustafa Sarıgül için Sultangazi'de 5 gece organize edildi.

Mahalle temsilcileri, ilçe yöneticileri ve parti üyeleriyle bir araya gelen Sarıgül'e destek üst seviyede. Sultangazi'deki CHP'lilerin Sarıgül'e destek vermeleri ise yüzde yüz duygusal yer aldığı iddia ediliyor. Türkiye Değişim Hareketi mensubu fazla fazla sayıda gönüllü 6 bin 300 üyenin yer aldığı Sultangazi'de cirit atıyor. 

TÜM BORÇLARINI ÖDÜYOR

Üyelere tek tek ulaşıp bire bir görüşmeler yapıyorlar. Bu görüşmeler esnasında üyelerin herhangi borçlarının olup bulunmadığı soruluyor. Çok sayıda üyenin elektrik, su, Bağ-Kur ve kredi kartı borçları anında ödeniyor. Ödeme işlemleri bittikten sonra da tıpkı gün Mustafa Sarıgül için gece organize ediliyor. Çok sayıda CHP'li üyenin bu biçimde borç batağından kurtulduğu da iddialar arasında. 

Sultangazi pilot bölge

Konuşmalarında Sultangazi'nin kendisi için ciddi bir ilçe olduğunu ve seçim kampanyasında pilot bölge seçtiğini belirten Sarıgül, son şekilde önceki akşam CHP İlçe Başkanı Ali Boztaş'ın da katıldığı yemekte İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Birim Başkanları, Gençlik ve Kadın Kolları yöneticileriyle bir araya geldi. 75. Yıl Mahallesi'nde bulunan bir restaurantta CHP Sultangazi İlçe Örgütü ile 1 ayda 5 defa bir araya gelen Sarıgül, merkez yoklamada oy kullanacak üyelere hitaben yaptığı konuşmada "İnanıyorum ki ön seçim sürecinde tüm partili arkadaşlarımız her konuyu tüm ayrıntılarıyla kendi aralarında konuşacak, partimizi ileriye taşıyacak adayları demokratik ve katılımcı bir anlayışla belirleyecektir. Ben de bu inançla ön seçime giriyorum. Kendimi partililerimizin demokratik katılımına ve kararına emanet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar