Salih Kapusuz: İnsan illa da birilerinden talimat almasına gerek yok

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, AK Parti Genel Merkezi’ne yaptığı bayram ziyaretinde, Gazze’de yaşanan İsrail vahşetine dikkat çekerek, İsrail mallarının alınmaması çağrısı yaptı. Şenlilerin bu çağrısına, AK...

Google Haberlere Abone ol
Salih Kapusuz: İnsan illa da birilerinden talimat almasına gerek yok

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, AK Parti Genel Merkezi’ne yaptığı bayram ziyaretinde, Gazze’de yaşanan İsrail vahşetine dikkat çekerek, İsrail mallarının alınmaması çağrısı yaptı. Şenlilerin bu çağrısına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, “İnsanların bireysel olarak tercihleri ve şuurları birçok şeyi yapmak için vesiledir. İnsan illa da birilerinden talimat almasına gerek yok. Fertler olarak benzeri düşüncede olabiliriz. Bu yaptırımları uygulamalarına hayatiyet kazandırabiliriz.” karşılığını verdi.

AK Parti’ye gelen muhalefet partisi temsilcilerini Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, İstanbul Milletvekili Mehmet Tunç, Dış Kolları Dış ilişkilerden Başkan Yardımcısı Meryem Göka ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk karşılandı. AK Parti’ye Büyük Birlik Partisi’ni temsilen BBP genel başkan yardımcıları Selahattin Şenliler, Tevfik Eren, Teftiş Kurulu Başkanı Ali Keser ziyarete geldi.

Şenliler, yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan dış gelişmelere dikkat çekti. İslam coğrafyasındaki sıkıntıları 1450’lerdeki Endülüs Emevilerindeki sıkıntılara benzeten Şenliler, “Millet olarak milliyet olarak hem de mezhebi anlamında bölüyor. Buna karşılık, Türkiye’nin çok şey yapması gerektiğine inanıyoruz. En azından gösterdiğimiz sözlü tepkilerin eyleme dönüşmesini istiyoruz. En azından İsrail'le ilişkili olan malları boykot edelim. Doğu Türkistan’da yapılan zulme karşılık Çin mallarının satın alınmasını engelleyelim. Onların dini imanı paradır. Onların en çok mallarını Müslümanlar alıyor.” diye konuştu.

Gazze’de yaşanan insanlık dışı olayların utanç verici olduğunu ifade ederek, görülen görülmeyen bir çok yaptırımların uygulandığını bildirdi. İnsanların bireysel olarak tercihleri ve şuurlarının bir çok şeyi yapmak için vesile olduğunu anlatan Kapusuz, “İnsan illa da birilerinden talimat almasına gerek yok. Fertler olarak benzeri düşüncede olabiliriz. Bu yaptırımları uygulamalarına hayatiyet kazandırabiliriz. Bizim beklentilerimiz sözüm ona Avrupa, BM demokratik ülkeler öncelik yapan ABD gibi, bırakın karşı durmayı, üzülerek söyleyeyim destek veriyorlar. Kendileri birinci sınıf insan, öldürülen Müslümanlar ve Türkler ikinci sınıf insanlar bunun devam ettirilmesi de mümkün değil. Kıyamete kadar küfür devam edecektir. Ama zulmün devam etmesinin mümkünatı yoktur. Çin zulmediyor ise onu abad etmez. Berbat olacak biz mazlumların yanında tavır almakla görevli addediyoruz kendimizi.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar