Sakine Öz, Bakan Kılıç'a AKP otelini sordu

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a yönelttiği 15 soru ile yurt sorunundaki yeni iddiaların yanıtlanmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Sakine Öz, Bakan Kılıç'a AKP otelini sordu

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a yönelttiği 15 soru ile yurt sorunundaki yeni iddiaların yanıtlanmasını istedi.

    TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sakine Öz, cemaat yurdundan devlet yurduna öğrenci kaydırma aşamasında Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün bir AKP oteline dönüştüğünü savunarak Bakan Kılıç’a şu soruları yöneltti:
'Cemaat yurdu' olarak adlandırılan yerlerde, 'barınma' dışında ne gibi faaliyetler yürütülmüştür, Bakanlığınız bu konuda nasıl bir tespit yapmıştır?
Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında açıkça “cemaat yurtlarından devlet yurtlarına geçiş yapmasını” istediği öğrencilere yurt bulunması için Bakanlığınız nasıl bir ön maliyet çalışması yapmış; resmi düzeyde hangi kararları almıştır?
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında, cemaat yurtlarından ayrılarak devlet yurduna kayıt yaptıran öğrenci sayısı nedir?
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne yurt başvurusu kabul edilmeyen binlerce öğrenci devlet yurtları dışında bekletilirken, 2013-2014 öğretim yılı güz döneminde resmi yurt başvurusu olmayan öğrencilerin kaydının alınmasını “eğitim ve barınma hakkında adalet ve eşitlik” ilkeleri açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?
'Cemaat yurdu' olarak belirtilen yurtlardan Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne kaydırılan öğrencilerden kaçı, 2013-2014 yılı öğretim yılı Güz dönemi başlangıcından önce de yurt başvurusunda bulunmuştur?

    “ÖĞRENCİLERİN KAÇI DEVLET YURDU KAÇI OTELE YERLEŞTİRİLMİŞTİR?”

Bu öğrencilerin kaçı devlet yurduna, kaçı otellere yerleştirilmiştir; kayıtlar sonucunda oluşan ya da oluşması öngörülen maliyet nedir?
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Merkez ve taşra teşkilatında, Aralık 2013 tarihinden itibaren, aylar bazında, ek mesai ile görevlendirilen personel sayısı ve bu ek mesailerde görevlendirme gerekçesi nedir?
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü üzerinden, 'referans yoluyla cemaat yurtlarından devlet yurtlarına öğrenci alınacağına' dair herhangi bir kurum ya da kişiye haber verilmiş midir?
'Cemaat yurdu' olarak adlandırılan yerlerde, iller bazında, kaçar öğrenci barınmaktadır?
Recep Tayyip Erdoğan’ın 'devlet yurtlarında boş yer tespit ettik' açıklaması dikkate alınırsa; iller düzeyinde boş kontenjan dağılımı nedir?
Özellikle Haziran-Ekim 2013 döneminde birçok ilimizde devlet yurtlarına yerleştirmelerde büyük kapasite sorunları yaşanırken, Recep Tayyip Erdoğan hangi gelişme sonucunda 'devlet yurtlarında boş yerleri tespit ettik' açıklamasını yapabilmiştir?
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda, Mayıs 2013 tarihinden bugüne, aylar bazında kaydı kabul edilen ve başvurusu reddedilen, yurt hakkı çıkmayan öğrenci sayısı nedir?
Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Mart’ta, Şanlıurfa’da yaptığı 'devlet yurtlarında boş yer tespit ettik' açıklamasının ardından, devlet yurtlarına kabul edilen öğrenci sayısı nedir; bu öğrencilerin kaçı otel ya da sosyal tesislerde barındırılacaktır?
Bahse konu yerleştirmelerin maliyet analizi yapılmış mıdır; 2014 yılı bütçesinde yeterli ödenek öngörülmüş müdür; bu sürecin maliyeti için nasıl bir bütçe yönetimi belirlenmiştir?
Bakanlığınızın, 'yurt binası yapımı ihaleleri'nde ve 'özel sektörden hizmet satın alma, kiralama' yöntemi olarak duyurduğu modellerde gelinen aşama nedir? CİHAN

Yorumlar