Sakık: 30 Mart düzen partilerinin tezkere alma günüdür

BDP Muş Milletvekili ve Ağrı Belediye başkan adayı Sırrı Sakık, “Bu düzen partileri buralara gelip askerlik yaptılar.

Google Haberlere Abone ol
Sakık: 30 Mart düzen partilerinin tezkere alma günüdür

BDP Muş Milletvekili ve Ağrı Belediye başkan adayı Sırrı Sakık, “Bu düzen partileri buralara gelip askerlik yaptılar. Devlet adına sizleri yönetmeye çalıştılar. Artık gün o gün değil. 30 Mart'ta halkımız onlara tezkeresini verip, Ankara’ya postalayacak." dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş İl Başkanlığı, seçim bürosunun açılışını yaptı. Atatürk Bulvarı’nda açılışı yapılan seçim bürosu önünde partililere seslenen BDP Muş Milletvekili ve Ağrı Belediye başkan adayı Sırrı Sakık, 30 Mart’ta seçimi kazanacaklarını belirterek, “Bu düzen partileri buralara gelip askerlik yaptılar. Devlet adına sizleri yönetmeye çalıştılar. Artık gün o gün değil. Gün onların buralardan teskere alma günüdür. 30 Mart'ta halkımız onlara tezkeresini verip, Ankara’ya postalayacak. Onların partileri gidecek ama halkın partisi burada kalacak.” şeklinde konuştu.

BDP Muş Belediye başkan adayı Nimet Sezgin’in olduğu yerde kendisine görev düşmediğini ifade eden Sakık, Muş Belediye Başkanlığını kazanacaklarını söyledi. Sakık, “Bu mücadeleyi sürdürmek adına, buralarda söz ve karar sahibi olacağız. Allah’ın izniyle Muş’u alacağız. Bu konuda hiçbir tereddüdümüz yok. Birazdan açacağımız büro daha önce de üç kere seçimi kazandığımız hayırlı büromuzdur. Allah’ın izniyle dördüncüsünü de buradan alacağız. Sadece Belediye’yi değil, bir bütün olarak başarımızı yükselteceğiz. Buradan bütün düzen partilerine ders vereceğiz.” ifadesini kullandı.

Bir yıldır, bu topraklarda, kan, gözyaşı, tabut olmadığını ifade eden Sakık, sözlerine şöyle devam etti: "Bundan daha güzel mutluluk var mıdır? Kandan ve şiddetten beslenenler, bir an önce PKK’nin silaha sarılmasını istiyorlar. Biz de diyoruz ki, Sayın Öcalan’ın geçen yıl bu vakitlerde 21 Mart'ta yaptığı açıklamanın ruhuna uygun, Kürtler de artık demokratik zeminde kendisini yönetecek. Kandan ve şiddetten beslenenler siyasete hayat hakkı tanımıyorlar. Bir yıldır kanın akmaması için en büyük mücadeleyi yine Barış ve Demokrasi Partisi vermiştir. Kimi ahlaksızlar buna rağmen buralara gelip, BDP’yi şiddetle, şiddetin içerinde olmakla halka şikâyet ediyorlar. Size açıkça söylüyorum, BDP şiddete prim vermez, zora zulme de boyun eğmez. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu önemli süreçte, bütün dünyanın gözü bu coğrafyadadır. Kürt halkı, düzen partilere mi oy verecek yoksa barışa mı oy verecek diye. Onun için hepinize görevler düşüyor. Birlik adına, kardeşlik adına Barış ve Demokrasi Partisi’ne gelin. Allah korusun, CHP ve MHP gibi partiler ara rejimle başa gelirse, bu ülkede kan gövdeyi götürecek. Çünkü politikaları ret ve inkar üzerinedir. Ama biz daha büyük bir güçle Türkiye’de daha güçlü bir yapı oluşturabiliriz.” CİHAN

Yorumlar