Şahin: (Yargıtay'da imam iddiaları) Bilgiyi bakan olduğum dönemde elde etmedim

Eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay'daki imam iddialarına ilişkin, "Adalet Bakanı olduğum dönemde elde etmiş olduğum bir bilgi değildir, geçtiğimiz yıl öğrendim ve Yargıtay Başkanlığımız da incelemesini yapıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Şahin: (Yargıtay'da imam iddiaları) Bilgiyi bakan olduğum dönemde elde etmedim

Eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay'daki imam iddialarına ilişkin, "Adalet Bakanı olduğum dönemde elde etmiş olduğum bir bilgi değildir, geçtiğimiz yıl öğrendim ve Yargıtay Başkanlığımız da incelemesini yapıyor" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. 546 sıra sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin görüşmeleri devam ediyor.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Bak, Mehmet Ali Şahin burada. Diyor ki efendim, Fethullah Gülen'e Yargıtay'dan dosya gönderildi. Mehmet Ali Şahin, senin bakanlığı bıraktığın kaç sene oldu, niye şimdiye kadar açıklamadın? Dürüst adamsa o zaman Fethullah Gülen'e Yargıtayda dosya gönderildiği zaman çıkıp da bunu açıklasaydın. Niye şimdiye kadar bekledin? Çünkü her zaman bekliyorsunuz ki… Bakın, bunu çıkıp açıklamak zorundasın. Fethullah Gülen'e Yargıtay'dan dosya gönderildi mi, gönderilmedi mi? Gönderen kim? Sizin Yargıtaya getirdiğiniz adamlar, çık burada açıkla bunu. Niye açıklamıyorsun? Demek ki bakın, insanların karşısında dürüst konuşun" diye konuştu.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise "Mehmet Ali Şahin burada, Genel Başkan Yardımcısı, zamanın Adalet Bakanı, diyor ki: 'O Yargıtayın içerisinde Pensilvanya'dan talimat alan yüksek yargının elemanları var.' Peki, oradan talimat alan, hukukun dışındaki yerlerden talimat alanlar vardı da siz Adalet Bakanı olarak ne iş yaptınız Sayın Bakan, hangi soruşturmayı açtınız, neyi yaptınız; gelin bunları açıklayın. Şimdi, laf mı sizin söylediğiniz! Aradan yıllar geçmiş, 17 Aralıkla beraber, 17 Aralıkta rüşvet ve hırsızlıklar ortaya çıkmış. Zamanın o muktedir Adalet Bakanı… Hâkimleri, savcıları değiştiren, HSYK kararlarıyla ortaya çıkan, 'Yargıdaki vesayeti ortadan kaldırıyorum.' diyen, 'Birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkıyorum.' diyen bakan, Başbakan, bakın şeylerin hepsine… Bunları söyleyeceksiniz, millete gidip oy alacaksınız, 17 Aralıkta hırsızlık ve rüşvet yolsuzlukları ortaya çıkacak, paralel devlette bu suçu birine atacaksınız, bir paralel devlet oluşturacaksınız… Notunuzu alın ve cevap verin: Siz o zaman Adalet Bakanı değil miydiniz? Siz, bizim Hamidiye köyündeki Mehmet Ağa mısınız da paralel devletten, yüksek yargıdan dert yanabiliyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Eleştirilere cevap veren eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bundan bir süre önce Karabük'te yapmış olduğu bir konuşmada gündeme getirilen konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunduğunu hatırlattı. "Bu bilgiyi geçtiğimiz yılın yani 2013 yılının ortalarında öğrendim." diyen Şahin, şöyle devam etti: "Ama ismini açıklamadığım bu Yargıtay üyesiyle ilgili daha sonra Yargıtay Başkanlığı benden gizli bir yazıyla bu konuda bildiklerimi istedi ben de bildiklerimi yine "gizli" damgalı bir yazıyla Yargıtay Başkanlığımıza gönderdim. İsmini ve bildiğim bilgileri Yargıtay Başkanlığımıza gönderdim, Yargıtay Başkanlığımız, öğrendiğim kadarıyla, bir muhakkik görevlendirdi. Bu konudaki inceleme devam ediyor. Şimdi, benim Adalet Bakanı olduğum dönemde sanki bu bilgileri temin etmişim de herhangi bir işlem yapmamışım gibi birtakım iddialara muhatap oldum. Adalet Bakanı olduğum dönemde öğrendiğim bir bilgi değildir. Bu, Yargıtaya giren arkadaşın ismini vermiyorum, Yargıtay Başkanlığı benden 'gizli' damgalı olarak istemiştir. İzin verin, bildiğim bilgileri nerede, nasıl değerlendireceğimi ben tayin edeyim, ben kararlaştırayım. Bu konun iç yüzü budur, Adalet Bakanı olduğum dönemde elde etmiş olduğum bir bilgi değildir, geçtiğimiz yıl öğrendim ve Yargıtay Başkanlığımız da incelemesini yapıyor." CİHAN

Yorumlar