Sağlık panelinde AK Parti ve CHP'liler arasında kavga

Balıkesir Tabip Odası tarafından düzenlenen, AK Parti ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının katıldığı panelde kavga çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık panelinde AK Parti ve CHP'liler arasında kavga

Balıkesir Tabip Odası tarafından düzenlenen, AK Parti ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının katıldığı panelde kavga çıktı. AK Parti Balıkesir Milletvekili ve başkan adayı Ahmet Edip Uğur'un kürsüde konuşma yaptığı sırada salonda bulunan iki parti üyeleri arasında önce tartışma ardından arbede yaşandı.

Balıkesir Tabip Odası tarafından Karesi AVM toplantı salonunda düzenlenen 'Yerel Yönetimler ve Sağlık Politikaları Büyükşehir Adayları Hekimlerle Buluşuyor' konulu panelde gergin anlar yaşandı. Üç siyasi partinin belediye başkan adaylarının katılacağı şeklinde duyurulan panele Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP adayı İsmail Ok katılmadı.

Panele AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Başkan adayı Ahmet Edip Uğur, CHP adayı Sami Sözat konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof.Dr.A.Özdemir Aktan, başkan adaylarından beklentilerini dile getirdi.

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti adayı Uğur, hükümetin sağlık ve diğer alanlarda yaptığı yatırımlardan söz etti. Konuşmasında Gezi olaylarında polisin biber gazı kullanması konusuna değinen Uğur, "Almanya'da ne oldu aynısı, biber gazı yine kullanıldı. Eğer siz ortamı bozuyorsanız, terör estiriyorsanız, camı çerçeveyi kırıyorsanız, ambulansları ters çeviriyorsanız bu hukuk içine sığmaz. Biz de buna müsaade etmeyiz. Başarılı olamadınız, insanları ayaklandıramadınız. Burada sağlık konuluşulurken Gezi olaylarına bile girdik. Polis biber gazı kullanacak tabi. Sen tutuyorsun molotof kokteyli atıyorsun, biber gazını da kullanacak. Neticede Türkiye'de demokrasi var. Bak seçime gidiyoruz, bu kadar alınganlık göstermeyin, hazımsızlık göstermeyin." diye konuştu.

Bunun üzerine salonda bulunan CHP'li gençler, Gezi olaylarında hayatını kaybeden vatandaşları hatırlattı. Bu sırada iki partinin üyeleri arasında karşılıklı yaşanan bağrışmalar kavgaya dönüştü. Bir anda karışan salonda partililer birbirine girdi. Polis ve partililerin müdahalesiyle ortalık yatıştırılırken, program boyunca karşılıklı atışma ve tartışmalar devam etti. Salonda bulunan bazı CHP'li gençler, 'Ayakkabı kutularının hesabını vereceksiniz', 'Hırsızlar' şeklinde bağırdı. Panel boyunca her iki partiye mensup kadın ve erkekler sık sık panelistlere laf attı. Zaman zaman gerginleşen ortamı yine salonda bulunanlar yatıştırdı.

Daha sonra kürsüye çıkan CHP adayı Sözat, paneli yöneten Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr.Şahin Cılız'a tepki gösterdi. Panele katıldığı için pişman olduğunu belirten Sözat, salonda bulunan partililere de tepki göstererek, "Burası şovroom değil. Şovmenler gelmiş. Önce dinlenir sonra kalkar soru sorasınız. Sayın Başkan İsmail Ok niye gelmedi diye şey yapıyordum. Ama haklıymış ben de gelmemem gerekiyormuş. Burası hükümet icraatının konuşulacağı yer değil. Oturumu layıkıyla yönetemiyorsunuz. Bir daha da sizin toplantılarınıza gelmem. Böyle toplantı yönetilmez. Müdahale edemiyorsunuz. Olay olacaktı, gençler birbirine gerecekti." şeklinde tepki gösterdi.

Panelin sonunda AK Parti adayı Uğur'a CHP'lilerin soru sormak istemesi üzerine, "Ayakkabı kutularından bahsedecem. İmamlar, İran'daki imamlar gibi rejime sahip olmaya çalışıyor. Siz de onlara yardımcı oluyorsunuz. O imamların tertipleri baskın yaparken götürdükleri para sayma makineleri, ayakkabı kutularıyla ve servis ettikleri resimlerle AK Partiyi karalayamazsınız. Siz gidin imamlara danışın imamlara. İmamlara danışın." ifadelerini kullandı.

Panelin sonunda salon içinde ve dışında CHP ve AK Partililer arasında yine tartışma yaşandı. CİHAN

Yorumlar