Sağlık Bakanı: Yolsuzluk yapsaydık bunları yapamazdık

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti'nin yaptığı yatırımları anlatarak, "Biz yolsuzluk yapsaydık bunları yapabilir miydik?" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı: Yolsuzluk yapsaydık bunları yapamazdık

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti'nin yaptığı yatırımları anlatarak, "Biz yolsuzluk yapsaydık bunları yapabilir miydik?" dedi.

Bakan Mehmet Müzzinoğlu, partisinin Çanakkale ilçe ve merkezindeki adayları tanıtmak ve seçim koordinasyon merkezini açmak için Çanakkale'ye geldi. Müezzinoğlu, Gelibolu ve Eceabat'ın ardından Çanakkale Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş tarafından karşılanan Sağlık Bakanı, burada toplanan kalabalığa konuştu. AK Parti'yi millete inanarak kurduklarını belirten Müezzinoğlu, "AK Parti'yi millete inanarak kurduk, millete güvenerek kurduk. AK Parti'yi sermayeye güvenerek kurmadık. Medyaya güvenerek kurmadık. Medyaya ve güç odaklarına güvenerek kurmadık. Milletimize inanarak ve milletimize güvenerek kurduk, dedik. Ve bugünlere milletimizle beraber geldik." diye konuştu.

Daha sonra sağlık yatırımlarına değinen Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP'ye yüklendi. "Yolsuzluk yapsaydık bunları yapar mıydık?" diyen Müezzinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz yıl sağlık yatırımlarına harcadığımız para 1 katrilyon 700 trilyon. Evet, ey Kılıçdaroğlu biz yolsuzluk yapsaydık, senin rüyanda bile göremediğin ambulans uçakları uçurtabilir miydik? Ey MHP biz yolsuzluk yapsaydık ambulans helikopterleri uçurtabilir miydik? Hatırlayın Çanakkaleliler, 2002'de ambulanslara bunlar mazot koyamıyorlardı. Emniyet araçlarımıza bunlar mazot koyamıyorlardı. Şimdi Türkiye, farklı bir noktaya gidiyor. 0 2023'ten rahatsız olanlara bunlar yardakçılık yapıyorlar. 2023 hedeflerine Türkiye'nin gidecek olmasından, bunu Recep Tayyip Erdoğan'ın başarmasından, bunu AK Parti'nin başarmasından rahatsız olanlara yeni bir ders vermeye Çanakkale hazır mı?"

Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürü olduğu dönemi anlatan Müezzinoğlu, o dönem ile şimdiki dönemi karşılaştırarak, yolsuzluk iddialarına bir kez daha değindi. Müezzinoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürü olduğu dönemde bu ülkede yüz binlerce vatandaşımız, o da cebi dolu olan vatandaşımız, yurtdışına Almanya'ya tedaviye gidiyordu. İngiltere'ye tedaviye gidiyordu. Amerika'ya tedaviye gidiyordu. Bu ülkenin milli imkanları milyarlarca doları, oralara ödeniyordu. Peki şimdi ne oldu? Bu yıl 400 bin yani 2013'te 480 bin Almanya'dan, Fransa'dan, İngiltere'den Yunanistan'dan Bulgaristan'dan, Orta Doğu'dan, Türki Cumhuriyetleri'nden... 480 bin yabancı Türkiye'ye tedaviye geldi, 2,5 milyar dolar, Türkiye'nin geliri oldu. İnşallah Çanakkalemizi de sağlık turizmi merkezi yapacağız. Biz eserlerimizi gösteriyoruz. Eserlerimizi konuşturuyoruz. Biz yolsuzluk yapsaydık, Marmaray'ı açabilir miydik? Biz 3'üncü havaalanını planlayabilir miydik? Biz 3'üncü köprüyü ve otobanları yapabilir miydik?" CİHAN

Yorumlar