Sağlık Bakanı: İdamı millet tartışmalı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “İnsanlık dışı katledilen evlatlarımız ve çocuklarımız var veya cinayetler var. Sistemi yeniden gözden geçirmeli. Bunlardan bir tanesi de idamı tartışmaksa idamı da demokrasilerde millet tartışmalı.”...

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı: İdamı millet tartışmalı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “İnsanlık dışı katledilen evlatlarımız ve çocuklarımız var veya cinayetler var. Sistemi yeniden gözden geçirmeli. Bunlardan bir tanesi de idamı tartışmaksa idamı da demokrasilerde millet tartışmalı.” dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, AK Parti MKYK toplantısı öncesinde AK Parti Genel Merkezi’ne gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Kendisine MERS virüsüne ilişkin bir soru yöneltilen Sağlık Bakanı, "Son bir hafta on gün içinde Suudi Arabistan'da MERS virüsü ile ilgili vaka tespitleri oldu. Bir tane de eşiyle birlikte umreye giden Türk hacımızda MERS virüsü tespit edildi bir hafta kadar önce. Umreye giden vatandaşımızın sağlık durumu, şu anda bir sorun yok, gayet sağlıklı ama gerek Diyanet İşleri Başkanlığıyla birlikte, gerekse Sağlık Bakanlığı olarak bu anlamda, öncelikli olarak bu anlamda, önceki gün de kamuoyuna açıkladığımız konu. Şu anda panik yapacak, olağanüstü bir durum söz konusu değil.” diye konuştu.

Ancak tedbir alma görevleri olduğunu hatırlatan Sağlık Bakanı, "Özellikle kaynak olarak deve ve deve sütü, esas kaynak yarasa. Hayvandan geçen bir virüs türü. Biz umre organizasyonu yapan turlarımızdan deve çiftliklerine tur düzenlememeleri, hacı adaylarımıza çiğ deve sütü ikramı yapılmamasını, hacı adaylarımızdan da çiğ deve sütü içmemelerini talep ediyoruz. Bu konuda bilinçlendirmeyi Diyanet İşleri Başkanlığımızla birlikte yapacağız. Bir de el temizliğine hijyene olağanüstü dikkat etme, olağanüstü derken olması gereken düzeyde dikkat etmelerini talep ediyoruz. Onun dışında şu anda bir sorun yok.” diye ekledi.

Müezzinoğlu, "Yani Suudi Arabistan'a herhangi bir vesileyle giden tüm vatandaşlarımızdan yani turizm amaçlı giden de deve çiftliğine gidiyorsa, deve çiftliğinde çiğ deve sütü içiyorsa bunun umreye giden, hacca giden, gezmeye giden ticaret amaçlı giden diye ayrımını yapmak doğru değil. Suudi Arabistan’da çıkış yeri zaten MERS virüsünün Suudi Arabistan dolayısıyla buraya gittiğimiz ziyaretlerde veya bunun dışında gittiğimiz ziyaretlerde de deve çiftlikleri ve çiğ deve sütüne toplum olarak dikkat etmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Ardından çocuk cinayetlerinin ardından idamın yeniden tartışılmasına ilişkin daha önce yaptığı açıklaması sorulan Sağlık Bakanı “İnsanlık dışı katledilen evlatlarımız ve çocuklarımız var veya cinayetler var. Annesini babasını miras için, eşini, bütün bunlar da sistemi, toplum yeniden gözden geçirmeli. Bunlardan bir tanesi de idamı tartışmaksa idamı da demokrasilerde millet tartışmalı. Hukuk sistemi, hukukçular tartışmalı yani. Birileri ruhsal bunalım geçiriyor, Sağlık Bakanlığı da bunları tedavi etsin diye bir bakış olursa bu birbirimizi kendi kendimizi aldatmayalım söylediğim cümle bu.” diye kaydetti.

Ardından “Parti yönetiminde bunu bir öneri olarak tartışmaya açacak mısınız?” sorusu yöneltilen Sağlık Bakanı, “Biz tartışalım diye söylemedim, kamuoyu neticede, kamuoyunu da ilgilendiren, toplumun tamamını ilgilendiren bir konu.” cevabını verdi.

CİHAN

Yorumlar