"Saadet Partisi'nin AK Parti'yi destekleyeceği söylentisi yalan ve iftiradır"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin yerel seçimlerde AK Parti'yi desteklediğine dair ortaya atılan iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
"Saadet Partisi'nin AK Parti'yi destekleyeceği söylentisi yalan ve iftiradır"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin yerel seçimlerde AK Parti'yi desteklediğine dair ortaya atılan iddiaları yalanladı. Kamalak, “Saadet Partisi'nin bu seçimde AK Parti'yi destekleyeceğine dair çıkartılan yalan ve iftira en büyük ahlaksızlıktır. İktidar partisi seçimler yaklaştıkça oylarının düşmesini engelleyemiyor. Bundan dolayı da, her yola başvuruyor. Son olarak ‘Saadet Partisi ile anlaştık biz de Saadet Partiliyiz seçimlerde bizi destekleyecek’ diye iftira ve yalan söylüyor.” diye konuştu.

Partisinin Kahramanmaraş mitinginde konuşan Kamalak, vatandaşlardan SP’nin oylarına sahip çıkması çağrısında bulundu. Yerel seçimlere sayılı güler kala iktidar partisini çeşitli seçim hileleri yapmakla suçlayan Kamalak: “Son olarak ‘Saadet Partisi ile anlaştık biz de saadet partiliyiz seçimlerde bizi destekleyecek’ diye iftira ve yalan söylüyor. Önümüzde 3 gün kaldı, bu 3 gün içerisinde köy köy, ev ev, fert fert dolaşmak suretiyle Sütçü İmam’ın torunlarını, Mıllış Nuri’nin, Arslan Bey’in evlatlarını Hakk’a davet etmemiz lazım. SP’nin bu seçimde AK Parti'yi destekleyeceğine dair çıkartılan yalan ve iftira en büyük ahlaksızlıktır. Mili Görüşçüler Hakk’ı hakim kılmak için, İslam Birliğini kurmak için mücadele eder. Bu milleti haçlı birliğine götürecek olan kadroya da destek verir mi? Zalimlerle iş birliği yapanlara destek vermemiz mümkün mü? Bu oyunlar gösteriyor ki iktidar partisi çeşitli seçim hilelerine başvuruyor, bundan sonra da vuracaktır. O halde oylarımıza sahip çıkalım, sandıklarımıza sahip çıkalım. Hırsıza, yolsuza, arsıza oylarımızı kaptırmayalım.” şeklinde konuştu.

“ÖFKE SİYASETİ YÜZÜNDEN HALK İKİYE BÖLÜNDÜ”

Miting meydanlarına öfke siyasetinin hâkim olduğunu belirten Kamalak, Türkiye’nin içi boş kavgalara, seviyesiz tartışmalar esir olduğunu anlattı. Kullanılan üslup yüzünden halkın ikiye bölündüğünü vurgulayan Kamalak şunları kaydetti: “Maalesef şu anda ülkede öfke siyaseti hâkim, film siyaseti hâkim, kaset siyaseti hâkim görüyorsunuz. Buradan herkesi uyarıyorum, iktidar sahiplerini uyarıyorum, aklınızı başınıza toplayın. Sizin bu üslubunuz ülkeyi geriyor, bu üslubunuz yüzünden halk neredeyse ikiye bölündü. Bu kavganın kazananı yoktur, kaybedeni çoktur, başta ülke kaybediyor, millet kaybediyor, kardeşliğimiz kaybediyor. Kucaklaşma yerine kutuplaşıyoruz. Tablo ortada görüyorsunuz, ülke yolsuzluk, kaset, rüşvet, paralel yapı iddialarıyla sarsılıyor. Bunlar da yetmiyormuş gibi bir kısım bakan çocukları rüşvet iddialarıyla tutuklanıyor. Aynı gerekçeyle bir kısım bakanlar istifa ediyor. 2009 yılından bu yana tam bin 752 belediye başkanı hakkında soruşturma açılmıştır. Bu belediye başkanlarının 678 tanesi iktidar partisine mensup, AKP’ye. 511 belediye başkanı CHP’ye mensup, 263’ü MHP’ye, 121’i de BDP’ye mensup. Bunu ben söylemiyorum iktidarın İçişleri Bakanlığı’nın raporu söylüyor.”

“İKTİDAR AĞLAMA YERİ DEĞİLDİR, İKTİDAR ÇÖZÜM YERİDİR”

İktidar partisinin en önemli gündem maddesinin paralel yapı olduğunu anımsatan Kamalak, iktidar merciinin çözüm yeri olduğunu hatırlattı.

‘Sayın Başbakan iktidar ağlama yeri değildir’ diyen Kamalak şöyle devam etti: “Ben buradan Sayın Başbakan’a sesleniyorum, Sayın Başbakan iktidar ağlama yeri değildir, iktidar çözüm yeridir. Siz çözüm yerindesiniz, haftalardır hatta aylardır paralel yapıdan söz ediyor. En önemli gündem maddesi paralel yapı, geçenlerde geldi buraya 12 yılda Kahramanmaraş’a hangi yatırım yapıldı. Tutturmuşlar bir paralel yapı, adama sormazlar mı Allah aşkına, sen 3 günlük hükümet değilsin, 12 yıldan beri iktidarsın. Sen geldiğinde böyle bir yapı varsa 12 yıldır neredeydin? Eğer böyle bir yapı yok ise o zaman demek ki senin zamanında dünyaya gelmiş sen bunları ortaya çıkartmışsın sen büyütmüşsün. O zaman yine sorumlu sensin, kimi kime şikayet ediyorsun, her iki durumda da sorumlu sensin.”

“TÜRKİYE İSLAM ÜLKELERİNE ÖNCÜ MÜ OLMALI, YOKSA BATIYA UYDU MU KALMALI?”

Konuşmasının sön bölümünde yerel seçimlerin önemine işaret Kamalak: “Bu seçimlerde sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. Vereceğimiz her bir oyla Türkiye’nin her yönünü hem de yolunu tayin edeceğiz. Türkiye’yi normalleştireceğiz sadece şehirlerimizin değil bir bütün olarak Türkiye’nin geleceğine karar vereceğiz. Maraşlım, Sütçü İmam’ın torunları, soru şudur; Türkiye İslam ülkelerine öncü mü olmalı, yoksa batıya uydu mu kalmalı? Türkiye İslam birliğini mi kurmalı yoksa 55 yıldan beri hazır olda bir uşak gibi bekletildiği Avrupa kapısında divan mı durmalıdır? İşte 30 Mart’ta sandığa atacağınız her bir oyla bu soruların cevabını vereceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Kamalak daha sonra partisinin belediye başkan adaylarını seçmenlerine tanıttı.

CİHAN

Yorumlar