Saadet Partisi'nin adayı seçime 10 gün kala 25 yaşına girecek

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, partisinin toplam bin 394 belediye başkan adayının yaş, eğitim ve mesleki gruplarına göre istatistiklerini paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi'nin adayı seçime 10 gün kala 25 yaşına girecek

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, partisinin toplam bin 394 belediye başkan adayının yaş, eğitim ve mesleki gruplarına göre istatistiklerini paylaştı. Karaman, partisinin en genç belediye başkan adayının seçimlere 10 gün kala 25 yaşına girecek olan Niğde'nin Çiftlik ilçesi belediye başkan adayı Cumali Şenel olduğunu söyledi. 20 Mart 1989 doğumlu olan Şenel’in seçime 10 gün kala 25 yaşını dolduracağını belirten Karaman, en genç adayın kendilerine ait olduğunu iddia etti.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Karaman, yerel seçim adaylarının yaş, tahsil ve meslek gruplarına göre istatistik bilgilerini paylaştı. Seçime en iddialı şekilde hazırlanan partinin Saadet Partisi olduğunu belirten Karaman, belediye başkan adaylarını yüzde yüz tespit eden tek partinin de Saadet Partisi olduğunu savundu.

İL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARININ İSTATİSTİKLERİ

Adaylarla ilgili bilgiler veren Karaman, yaş gruplarına göre, eğitim durumlarına göre ve meslek gruplarına göre aday istatistiklerini paylaştı. Karaman, yaş gruplarına göre il belediye başkan adaylarının şu şekilde olduğunu aktardı: “30-40 yaş 17 tane belediye başkan adayımız var. 41-50 yaş arasında 26 belediye adayımız, 51 ile 60 yaş arasında 24 belediye başkan adayımız, 61 yaşın üzerinde 14 belediye başkan adayımız var.”

İl belediye başkan adayları arasında en genç ismin Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Fatih Tekin’in 30 yaş ile olduğunu söyleyen Karaman, en yaşlı belediye başkan adayının ise Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Bozgeyik’in 72 yaşı ile olduğunu kaydetti. Karaman, il belediye başkan adaylarının yaş ortalamasının 50 olduğu bilgisini verdi.

Yine il belediye başkan adaylarının eğitim durumlarına göre istatistikleri veren Karaman, 5 tanesinin ortaokul mezunu, 23 tanesinin lise mezunu, 8 tanesinin yüksekokul mezunu, 42 tanesinin üniversite mezunu, 1 tanesinin yüksek lisans mezunu ve 2 tanesinin de doktora mezunu olduğunu ifade etti. Adayların 26 tanesini mühendis-mimar-tekniker, 28 tanesini esnaf-tüccar-işadamı-sanayici, 10 tanesini yönetici, 7 tanesini avukat-doktor-mali müşavir, 4 tanesini eğitimci, 2 tanesini emekli, 2 tanesini müteahhit ve 2 tanesini işçi oluşturuyor.

TÜRKİYE'NİN EN GENÇ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

81 il, 919 ilçe ve 394 beldede gösterdikleri toplam bin 394 adayın istatistiki bilgilerini de veren Karaman, Niğde’nin Çiftlik ilçesi belediye başkan adayı Cumali Şenel’in 25 yaş ile en genç adayları olduğunu bildirdi. 20 Mart 1989 doğumlu olan Şenel’in seçime 10 gün kala 25 yaşını dolduracağını belirten Karaman, en genç adayın kendilerine ait olduğunu iddia etti. Karaman, Kırşehir’in Kaman ilçesi Kurancalı belde belediye başkan adayı Rüstem Kaplan’ın da 77 yaşı ile en kıdemli ve tecrübeli adayları olduğunu söyledi. Saadet Partisi’nin bütün adaylarının yaş ortalaması 48.

BAYAN ADAY YOK

Bir gazetecinin bayanlara göre istatistiki bilginin olmadığına dikkat çekti ve bayan aday olup olmadığını sordu. Karaman, illerde bayan belediye başkan adaylarının olmadığını kaydetti. İlçe ve belde belediye başkan adaylıklarında az sayıda bayan adaylarının olduğunu aktaran Karaman, belediye meclis üyeliklerinde çok sayıda bayan adayın olduğunu dile getirdi. Karaman, kendilerine başvuran kadınların yüzde yüze yakının belediye meclis üyeliği için başvurduğu bilgisini de verdi.

Seçimlerle ilgili bir oy hedefi vermeyen Karaman, bütün belediyeleri almak için çalışacaklarını kaydetti. Karaman, “Teşkilatlarımızda gerçekten 1989’daki Refah Partisi’nin atılımının heyecanı var. O şekilde çalışıyorlar, seçim bürolarını açtılar ve ev ev sohbetleri yapıyorlar.” şeklinde konuştu. Karaman, Saadet Partisi’nin medyada yer alma oranının binde bir bile olmadığına işaret ederek, partisine yer verilmeyişinden yakındı. CİHAN

Yorumlar