Saadet Partisi'nden Cerablus harekatına destek

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada hükümetin Cerablus operasyonunu destekledikleri belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi'nden Cerablus harekatına destek
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ziyaettin Tokar, DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu'nu desteklediklerini belirterek, hükumetin emperyalist ülkelerin kurduğu tuzaklara karşı dikkatli olmasını istedi.

Saadet Partisi İzmir il teşkilatının divan toplantısına katılan Tokar, yaptığı konuşmada, hükumete dış politika yönünden sürekli uyarılarda bulunduklarını, Fırat Kalkanı Operasyonu'nun geç kalınmış bir harekat olduğunu savundu.

Fırat Kalkanı Operasyonu'nda hükümete tam destek verdiklerine işaret eden Tokar, "Suriye'ye yapılan ve geç kalınmış olan harekatı, ülkemizin sınır güvenliği ve Suriye'nin bütünlüğünün sağlanması için destekliyoruz. Ancak hükumeti de Suriye politikalarını yeniden gözden geçirmesi ve emperyalist ülkelerin tuzağına düşmemesi için uyarıyoruz." dedi.

Tokar, Suriye ve Irak etrafından Türkiye'nin kuşatılmak istendiğini öne sürerek yeni sınırlar çizilmeye çalışıldığını ve bunlara karşı çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Milli Birlik ve beraberliğin vurgulandığı Yenikapı ruhunu kendilerinin de desteklediğini belirten Tokar, şunları kaydetti:

"Ancak burada bir eksiklik var. Madem ki birlik ve beraberlikten bahsediyoruz. O zaman bu tür toplantılara mecliste temsil edilemeyen partiler de çağrılmalıydı. Milli birliğe en çok destek veren Saadet Partisi'nin bu mitinge neden davet edilmediğini anlamakta zorluk çekiyorum. Umut ediyorum ki bundan sonra meclis dışı muhalefet de dikkate alınır ve milli birliğimizi tesis edecek toplantılara davet edilir."

Yorumlar