Saadet Partisi: Medyada çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor

Saadet Partisi Genel Merkezi, dün Ankara Ramada Otel’de yapılan toplantının Genel Merkez’in yetkili kurulları ile herhangi bir alakasının olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi: Medyada çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor

Saadet Partisi Genel Merkezi, dün Ankara Ramada Otel’de yapılan toplantının Genel Merkez’in yetkili kurulları ile herhangi bir alakasının olmadığını açıkladı. Açıklamada, bu konuda medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve camiamızı gerçek dışı haberlerle yanlış yönlendirmeye yönelik olduğu vurgulandı.

Saadet Partisi Genel Merkezi adına yapılan resmi açıklamada şu değerlendirmeye yer verildi: ''Dün Ramada Otel’de düzenlenen toplantı ile ilgili Saadet Partisi Genel Merkezi ve yetkili kurullarımızın herhangi bir bilgisi ve alakası yoktur. Toplantının kurgusu ve kamuoyuna sunuş biçimi Milli Görüş Hareketi’nin gelenek ve teamüllerine uymamaktadır. Partimizin yetkili kurulları 4 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek büyük kongre ile ilgili çalışmalarını titizlikle yürütmektedir. Bu çerçevede Cumartesi günü İl Başkanları ve Pazar günü ise Genel İdare Kurulu Üyeleri ile bir araya gelinecektir. Aynı şekilde Yüksek İstişare Kurulu üyelerimiz, Oğuzhan Asiltürk, Recai Kutan, Şevket Kazan, Fehim Adak, Ahmet Tekdal, Yasin Hatiboğlu, Temel Karamollaoğlu 23 Nisan Çarşamba günü genel merkezde bir araya gelerek kongreye tek adayla gidilmesi hususunda tavsiye kararı almış, 25 Nisan Cuma günü yine bir araya gelerek tek liste halinde gidilecek olan 5. Olağan Kongre’de seçilecek Genel Başkanla ilgili tavsiye kararını kamuoyuna açıklayacaktır. Bu nedenle Sayın Fatih Erbakan’ın adaylığını açıkladığı Ramada Otel’deki toplantıda ifade edilen ‘Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Genel İdare Kurulu Üyeleri’ ile istişare yapıldığı ve bu istişarelerden Fatih Erbakan’ın adaylık kararı çıktığı ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik bu tür açıklama ve haberlere itibar edilmemesi camiamızın birlik ve bütünlüğü açısından önem taşımaktadır.''
CİHAN

Yorumlar