Saadet, hükümetin İran adımından memnun

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Başbakan Davutoğlu'nun İran ziyaretinin İslam ümmeti için olumlu bir adım olduğunu savundu

Google Haberlere Abone ol
Saadet, hükümetin İran adımından memnun

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İslam ümmeti olarak aklımızı başımıza toplamamız lazım. Bu bağlamda geçen hafta Başbakanımız İran'ı ziyaret etti. Bunu Saadet Partisi olarak önemli bir gelişme olarak görüyor ve orada alınmış kararları yine yürekten destekliyoruz" dedi.

Kamalak, kentte bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, tedavi gördüğü hastanede vefat eden Trabzon'un manevi önderlerinden Ahmet Yaşar'a Allah'tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diledi.

Suriyeli sığınmacılar konusuna değinen Kamalak, "Türkiye'yi bire bir ilgilendiren, Avrupa'yı da şu veya bu şekilde ilgilendiren ya da ilgilendiriyor gözüken meseledir" ifadesini kullandı.

"Amerika, batı, tabiri caizse Suriye'de bir yem attı, yem gösterdi" diyen Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: Neydi o? Esad gidecek, rejim yıkılacak, yerine yeni bir yönetim gelecek, Türkiye'nin kontrolünde. Halbuki bu bir tuzaktı ancak devlet tecrübesinden yoksun olan iktidar bu tuzağa düştü. Dolayısıyla milyonlarca kardeşimiz evinden barkından oldu. Bugün 8 milyon Suriyeli'nin, mülteci hayatı yaşadığı ifade ediliyor. Bunlardan resmi verilere göre 2 milyon 700 bini Türkiye'de, 5 milyonu Suriye'de daha güvenli bölgelere çekilmiş durumda. Canını kurtaranlar Türkiye'ye akın etti. 10 binin üzerinde Suriyeli kardeşimizin denizlerde hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Tecrübesizliğin bir sonucu bu duruma gelen mevcut iktidar, bu sefer Avrupa'ya seslenmeye başladı; 'gelin bu problemi beraber çözelim' diye. Avrupa'dan bu göçmen kardeşlerimizin derdine deva olacak bir çözüm geleceğine, çözüm şöyle dursun, önemli bir yardım elinin uzatılacağına ihtimal vermiyorum.

Kamalak, İslam aleminin içinde bulunduğu durumdan çıkmasının yolunun, Müslümanların el birliğiyle azim ve kararlılık içinde olması olduğunu kaydederek, "İslam ümmeti olarak aklımızı başımıza toplamamız lazım. Bu bağlamda geçen hafta Başbakanımız İran'ı ziyaret etti. Bunu Saadet Partisi olarak önemli bir gelişme olarak görüyor ve orada alınmış kararları yine yürekten destekliyoruz. İslam alemini yine Müslümanların azim ve kararlılığı kurtaracaktır" değerlendirmesinde bulundu.

 

Yorumlar