Rize’de, Madenli Belediye Başkanı'da AK Parti'den istifa etti

AK Parti’deki istifalar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’ye de sıçradı.

Google Haberlere Abone ol
Rize’de, Madenli Belediye Başkanı'da AK Parti'den istifa etti

AK Parti’deki istifalar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’ye de sıçradı. AK Parti Madenli Belde Belediye Başkanı Mustafa Tüylüoğlu, partisinden istifa ederek 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) adayı olarak seçimlere gireceğini açıkladı. Ardeşen ilçesinde AK Parti kurucu üyelerinden Arife Gülbay Okutan ve Ardeşen Belediye Meclis üyesi Ahmet Naci Okutan da meclis üyeliğinden ve partisinden istifa etti. AK Parti Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça’da önceki günlerde partisinden istifa ederek seçimlere bağımsız olarak gireceğini açıklamıştı.

Yerel seçimlerde AK Parti’den aday gösterilmeyen Tüylüoğlu, yaptığı açıklamada, AK Parti'den istifa ettiği dilekçeyi noter kanalı ile AK Parti Genel Başkanlığı’na ve Çayeli İlçe Teşkilatı'na gönderdiğini söyledi.

Tüylüoğlu, istifa dilekçesinde şöyle dedi:

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ GENEL BAŞKANLIĞINA-ANKARA

“Bu ülkeye çok şeyler verdiğine, daha da vereceğine inandığım bir siyası kadronun içinde, bende o kadrodan güç alarak kendi beldemdeki insanlara bir şeyler verebilmek üzere bu kadroyla yola çıktım. İktidarın verdiği güçle şahsım adına beldeme ve yöreme beş yıllık süre içerisinde ciddi anlamda hizmetler yaptığıma inanıyorum. Bağlı bulunduğum, siyası kurum olarak gördüğüm partimin de muhtelif zamanlarda yaptırdığı teamül yoklamaları ve birçok telefon anketlerinde adımın açık ara önde olduğunun tespit edilmesi, yapmış olduğum hizmetlerime olan inancımı daha da güçlendirmiştir. Buna istinaden, hem Allah rızası hem de beldemin menfaati adına hizmete devam etme talebi ile partime yeniden müracaat ettim. Fakat, bölgemizde siyaseti dizayn edecek mevkide olanlar, beldemizde bulunan iş yerlerine, eleman koyma noktasında bizim prensip olarak önce halkımın işe konulması kararına tepki göstererek, tepeden inme yöre dışı personel yerleştirme teşebbüsünde bulundular. Hem siyaseten, hem de ahlaken beldenin işsiz halkı halkı dururken (Seçim öncesinde belde dışından işe adam koymayacağımız sözünü vermiş olmamız sebebiyle) dışarıdan eleman koyma baskısı sebebiyle bölge siyasetine karar vermiş olanlar bizi gözardı etme noktasına geldiler. Biz ise inançlarımız doğrultusunda hizmetlerimizi devam ettirebilmek için sonuna kadar prensiplerine inanmaya devam edeceğimiz yuvamızdan, partimizden içimiz kan ağlayarak ta olsa rizai ilahi için hizmete devam edebilme adına ve yapılan yanlış politikalar sebebi ile ayrılmak durumunda bırakıldım.Oysaki, adaylık konusunda çok ısrarcı olmadığımız gibi makul bir ortam oluşturulur ise, bir dönem dinlenmeyi düşünüp dillendirdiğimiz dönemde, kişiliğimizi yaralayacak şekilde yapılan teamül yoklamaları ve anketlerle ismim öne çıkarılarak hem il den hem de ilçeden adayımız sensin denilmesi hatta, sayın il başkanımız tarafından meclis listesi noktasında şartlar oturulup konuşulur duruma gelmişken ismim sokağa düşürülüp ondan sonrada partimizi siyaseten sıkıntıya sokacak bir sürü vatandaşın çağrılıp görüşülmesi ve adaylık teklif edilmesi hem partimizi hem de beni ciddi anlamda yaralayıp zora sokmuştur.Bu vesile ile mefkuresine sonuna kadar sadık kalacağım ama mensubiyetine hukuki zorunluluk sebebiyle son vererek partimden istifa ediyorum.Gereğinin yapılmasını saygıyla arz ederim.”
CİHAN

Yorumlar