Revizyonun ardından kabinede "TBMM ile ilişkiler" görevi Beşir Atalay'a verildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta içi revizyona gittiği kabinede bazı görevlerde de değişiklik oldu.

Google Haberlere Abone ol
Revizyonun ardından kabinede "TBMM ile ilişkiler" görevi Beşir Atalay'a verildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta içi revizyona gittiği kabinede bazı görevlerde de değişiklik oldu. Bu değişiklikler bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Başbakanlık Genelgesi'ne göre Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın görevleri arasına "TBMM ile ilişkiler" maddesi de eklendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yerine Başbakan Yardımcısı olan Emrullah İşler'e de Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bağlandı.

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan Başbakanlık Genelgesi'nde "Başbakanlığa bağlı ve ilgili kurum ve kuruluşların Başbakan Yardımcıları arasındaki dağılımı ile verilen görevler 2011/7 sayılı Genelge ile belirlenmiştir. Söz konusu Genelge ekinde yer alan listenin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile ilgili bölümünün "Görevler" kısmının 6'ncı sırasına '6. TBMM ile ilişkiler' ibaresi eklenmiş ve Başbakan Yardımcısı olarak atanan Emrullah İşler ile ilgili bölüm aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir." denildi.
Ardından Emrullah İşler'e bağlanan kurum ve kuruluşlar "1. Diyanet İşleri Başkanlığı 2.Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı 3. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı" şeklinde sıralandı.
CİHAN

Yorumlar