'Recep Molla’nın siyasi gassalı da dinî gassalı da Türk milleti olacaktır'

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın MHP hakkında sarf ettiği sözlere “Bülent Arınç bilmelidir ki AKP iktidarının ve Recep Molla’nın siyasi gassalı da dinî...

Google Haberlere Abone ol
'Recep Molla’nın siyasi gassalı da dinî gassalı da Türk milleti olacaktır'

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın MHP hakkında sarf ettiği sözlere “Bülent Arınç bilmelidir ki AKP iktidarının ve Recep Molla’nın siyasi gassalı da dinî gassalı da Türk milleti olacaktır.” dedi.

Bülent Arınç’ın sözlerine tepki için yazılı açıklama yapan Semih Yalçın, “Hükûmetin salya sümük ağlamaktan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı ve partimizin mensupları hakkında ipe sapa gelmez açıklamalarına Bursa’da bir yenisini eklemiştir. Ne yazık ki siyaseten soyka haline gelmiş Arınç, bir özeleştiri yapmak yerine ‘Horoz ölür, gözü çöplükte kalır’ misali, eğer Erdoğan Köşk’e çıkarsa emanetçi Başbakan veya Başbakan Vekili olabilmek için hokkabazlığın ve dalkavukluğun en menzilsizini yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“YAŞIN YAŞIN AĞLAYAN BÜLENT ARINÇ’IN…”

Bugüne kadar Erdoğan aşkına meczuphane açıklamalar yapıp yaşın yaşın ağlayan Bülent Arınç’ın, şimdi “Acaba emaneti sıkı sıkı tutmaktan sorumlu Başbakan vekili olabilir miyim?” diye tatlı hayaller gördüğünü söyleyen MHP’li Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tayyip Erdoğan Köşk’e çıkarsa partiyi kolayca yönetmeye devam edebileceği bir kukla ve emanetçi Başbakan adayı bulması gerekecektir. İşte, muhtemel 'hem kukla hem de emanetçi başbakan' adayları arasında adı ilk sıralarda geçen Bülent Arınç, Erdoğan nezdinde bu yüksek(!) teveccühe erişmek için olmadık şaklabanlıklar sergilemektedir.

ÂLEMPENAH MOLLA RECEP

Bülent Arınç, AK Parti’nin başındakine ‘Âlempenah Molla Recep, ne olur benden başkasını yerine vekil bırakma’ mesajı içeren beyanlarda bulunmaktadır. Muradına nail olmak ve Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanabilmesi için ekstra gayrete düşmüştür. Bülent Arınç ve diğer AKP kurmaylarının son günlerde MHP’yi hedefe koymalarının sebebi budur. Kim daha faza yalakalık yaparsa o, başbakan vekili veya emanetçi olacaktır.”

Semih Yalçın, meselenin bir başka manidar yanı da olduğunu ifade ederek bunu şöyle aktardı: “Erdoğan için cumhurbaşkanlığının çantada keklik olmadığını bilen AKP yönetimi, MHP tabanının oylarına gözünü dikmiştir. MHP öylesine büyük bir siyasi harekettir ki, 11 yıldır tek başına iktidarda bulunan AKP başı her sıkıştığında partimize yapışmaktadır. Dara düştüğünde MHP tabanından medet uman iktidar partisi, kurmayları aracılığıyla MHP’li seçmene ince mesajlar yollamaktadır.”

“’BIRAK KARDEŞİM’ TÜRÜNDEN ÇIKIŞLAR GERÇEKTE BİR KURGUDUR”

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan ve Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına liyakatsizliğini ortaya koyan açıklamaların makes bulmasının, iktidar partisini kara kara düşündürdüğünü kaydeden Yalçın, “AKP bundan o kadar rahatsızdır ki genel başkanımız hakkında hususi karalama ve iftira kampanyası düzenlenerek kamuoyunda yarattığı algı ve sahip olduğu olumlu imaj zedelenmeye çalışılmaktadır. Nitekim Başbakan Erdoğan, 18.04.2014 tarihinde partisinin il başkanları toplantısında seviyesiz ve ölçüsüz ifadelerle Sayın Bahçeli’ye saldırmış, haddini bilmeden ‘Defol git.’ diyerek kurmaylarına saldırının startını vermiştir. Yani Devlet Bahçeli’ye yönelik ‘Bırak kardeşim’ türünden çıkışlar gerçekte bir kurgudur. Zira Devlet Bahçeli ve onun liderliğinde MHP’nin varlığı, AKP’nin mutlak iktidarı ve Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı ve başkanlık planları yönünde en büyük engeldir.” açıklamasında bulundu.

“YÜKSEK RİSK TAŞIDIĞI ORTAYA ÇIKINCA BU GÖZE ALINAMADI”

“AKP iktidarının siyasi geleceğini MHP’nin varlığına bağladığına en büyük delil, iktidar partisinin seçim sistemini değiştirmeye kalkışmasıdır.” şeklinde devam eden Semih Yalçın, MHP’yi Parlamento dışına itmeyi ve etkisiz hâle getirmeyi amaçlayan dar veya daraltılmış bölgeli seçim sistemi çalışmalarının bunun için yapıldığını, ancak yüksek risk taşıdığı ortaya çıkınca bunun göze alınamadığına işaret etti.

“ARINÇ’IN PENÇESİNE DÜŞTÜĞÜ AMANSIZ HASTALIK, BİR TÜR SİYASİ BUNAMADIR”

Yalçın, “AKP’nin attığı bu geri adım, iktidar partisini ve kurmaylarını iyice huysuzlaştırmıştır. Bülent Arınç’ın ifadelerinden taşan hazımsızlık ve tahammülsüzlüğün geri planında, atılan geri adımın yol açtığı eziklik ve şaşkınlık yatmaktadır. MHP lideri Sayın Bahçeli’ye yönelik ‘Çek git’, MHP’lilere de ‘AKP saflarına katılın’ kampanyaları düzenleyip bir türlü başarılı olamayan iktidar partisi kurmayları, sonunda birer birer akıl sağlıklarını yitirmeye başlamışlardır. Bülent Arınç’ın MHP aleyhindeki açıklamaları böyle okunmalıdır. Hâl ve tavrından sayıklar gibi konuşmasından, halüsinasyon gördüğü ve beyin melekelerini kaybettiği anlaşılan Arınç’ın artık politikayı bırakma zamanı gelmiştir. Şimdiye kadarki hezeyanları millet nezdinde hoş karşılanan ve ilerlemiş yaşından dolayı açıklamaları sadece gülümsemelerle karşılanan Bülent Arınç’ın ‘ak’zheimer illetine yakalandığının anlaşılması, herkesi üzmüştür. Arınç’ın pençesine düştüğü amansız hastalık, bir tür siyasi bunamadır. MHP lideri Devlet Bahçeli’ye ‘Git kardeşim.’ diye seslenen Bülent Arınç’a hatırlatıyoruz. Kimin ne zaman gideceğini ancak Allahü Teala bilir. Çok yaşlandığını ve beyin melekelerini yitirdiğini esefle görüyor ve kendisine uzun ömürler diliyoruz ama Sayın Arınç’ın birkaç Müslüman’ın omuzunda taşınıp ebedi âleme uğurlanmasına çok da uzun süre kalmadığını hissetmenin üzüntüsünü taşıyoruz. Kendisine din kardeşi olarak tavsiyemiz, şu fani dünyada canı sağ iken derhal nefis muhasebesine girişmesi ve şiddetli hesap günü için şimdiden hazırlık yapmasıdır. 11 yıldır bir türlü tatmin edilemeyen ihtiraslarının peşinden koştuğu Molla Recep’e verdiği günahkâr hizmetlerin ve onunla birlikte üstlendiği ağır veballerin hesabını nasıl vereceğini tezekkür ve tefekkür etmesidir.” ifadelerini kullandı.

“BU PARTİ DE SİYASİ PARTİLER KABRİSTANINA YOLLANMAK ÜZEREDİR”

Arınç gibi sağlıklı düşünüp aklı başında sözler edemeyecek kadar akli dengesini yitirmiş birinin politikada önemli mevkileri işgal etmesinin çok mahzurlu olduğuna işaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı, “İhtiraslarına bir türlü gem vurulamayan ve tatmin edilmek için Köşk’e çıkarılmaktan başka yol bulunamayan çılgın ötesi bir liderle, siyasi bunamayla malul bir emanetçinin yönettiği bir ülkede halk, sokaklarda zil takıp oynarsa şaşılmamalıdır. Milletin aklı ve tercihiyle bu kadar oynamaya, politika sahnesini tımarhaneye çevirmeye AKP’nin hakkı yoktur. Allah, Türk milletini akıl salabetinden mahrum birinin Başbakan vekili olmasından, tatminsiz ve durmak nedir bilmeyen bir histeriğin cumhurbaşkanlığı makamına çıkmasından korusun. Allah’tan, AKP’nin iktidardan gitmesine de çok uzun bir süre kalmamıştır. Bu parti de siyasi ömrünü tamamlamak ve siyasi partiler kabristanına yollanmak üzeredir.” dedi.

Semih Yalçın tepkisini, “Türk milleti 2015 genel seçimlerinde AKP ve Erdoğan’a 'Yağdanlıklarını, tilmizlerini ve kıllarını al da git. Böylece biz de kurtulalım.' diyecektir. Bunun için şimdiden AKP iktidarının suyu ısıtılmakta, musallası temizlenmektedir. Bülent Arınç bilmelidir ki AKP iktidarının ve Recep Molla’nın siyasi gassalı da dinî gassalı da Türk milleti olacaktır.” cümlesiyle tamamladı. CİHAN

Yorumlar