Polatlı belediye başkanlığını MHP adayı Mürsel Yıldızkaya aldı

Ankara'nın Polatlı ilçesinde belediye başkanlığını, MHP’nin adayı Mürsel Yıldızkaya kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Polatlı belediye başkanlığını MHP adayı Mürsel Yıldızkaya aldı

Ankara'nın Polatlı ilçesinde belediye başkanlığını, MHP’nin adayı Mürsel Yıldızkaya kazandı.

İlçede, 315 sandıkta 73 bin 453 seçmen oy kullandı. Geçerli sayılan 70 bin 401 oydan, 33 bin 609 oy alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Mürsel Yıldızkaya başkan seçilirken, AKP'nin adayı Yakup Çelik 30 bin 145, CHP’nin adayı Tufan Bural 3 bin 803, HDP’nin eş başkan adayları Mustafa Kılınç ve Meliha Özcan bin 404, BBP’nin adayı Nihat Konuk 444, SP’nin adayı İrfan Aytekin 347, DP’nin adayı Galip Arslan 271, bağımsız aday Şaban Tekin ise 147 oy aldı.

Polatlı belediye başkanı olan Mürsel Yıldızkaya, bugüne kadar olduğu gibin bundan sonra sadece partisinin değil tüm Polatlı’nın başkanı olacağını söyledi. Yıldızkaya, “Seçim sonuçları, başta Polatlımız olmak üzere bütün hemşehrilerimize hayırlı olsun. Seçim yarışı sona erdi, hizmet yarışı başladı. Hemşehrilerimize layık olmak için bütün gücümüzle çalışacağız. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz.” dedi.

MÜRSEL YILDIZKAYA KİMDİR?

Yıldızkaya, 1968 Yılında Beypazarı'nda doğdu. Ortaokulu Polatlı İmam Hatip Lisesi orta kısmında, Liseyi Polatlı Endüstri Meslek Lisesi'nde okudu. Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldu. Polatlı Belediyesi'nde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini 1995-96 yılları arasında yürüttü. Polatlı Belediyesi'nden ayrılarak 1996 yılında Şabanözü İlköğretim Okulu'nda öğretmenliğe başladı. Polatlı’da Sağlık Meslek, Anadolu ve Ticaret Meslek liselerinde tarih öğretmenliği yaptı. Polatlı Ülkü Ocakları ve Türk Eğitim Sendikası Polatlı Şubesi'nin kurucu başkanlığı yaptı. MHP Polatlı İlçe Başkanlığı görevini 2 dönem yürüttü. Yıldızkaya, evli ve 3 çocuk babası. CİHAN

Yorumlar