PKK olmayınca HDP mitingileri de boş kaldı

Vatandaşları silah zoruyla kepenk kapattırarak mitinglere zorlayan PKK şehirlerden temizlenince HDP'nin miting alanları da boş kaldı

Google Haberlere Abone ol
PKK olmayınca HDP mitingileri de boş kaldı
Öz yönetim ilanlarıyla bölgeyi savaş alanına çeviren HDP, artık Doğu ve Güneydoğu'da gerçekleştirdiği mitinglerde ve ziyaretlerde halktan beklediği ilgiyi görmüyor. Daha önce Van'da da katıldığı bir mitingde de halkın ilgisini çekemeyen Figen Yüksekdağ dün Ağrı'da HDP'nin mitinginde konuştu. Ajanslara düşen onlarca fotoğrafta katılımın minimum seviyede kaldığı görüldü.

HDP ve DBP'nin Ağrı'da Orduevi'nin karşısındaki Belediye Otoparkı'nda dün saat 13.00 sıralarında 'Darbelere, OHAL'e, tecrite karşı demokratik direniş' mitingi, iki partinin katılımcılarını şok etti.



HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Demokratik Toplum Kongresi üyesi Hatip Dicle, HDP Ağrı milletvekillerinin katıldığı mitingde meydan boş kaldı.
Ağrılı vatandaşlar, 15 Temmuz ardından düzenlenen demokrasi mitinglerinde gece yarısı olmasına rağmen meydanları hınca hınç doldurmuştu. FETÖ ve PKK'nın kirli ittifakının ortaya çıkması üzerine Ağrı halkı, terör örgütüne açık destek veren HDP-DBP'ye olan desteğini kesti. Darbeye karşı sessiz kalan HDP'yi samimiyetsiz bulan halk, mitinge gitmeyerek açık tavrını gösterdi.

Yorumlar