Pervin Buldan: Mehmet Ağar ile ilgili MİT raporları var

1990’lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul davasının ikinci duruşmanın ara verilmesinden sonra HDP Milletvekili Pervin Buldan, dava ile ilgili MİT raporlarının dosyaya eklendiğini kaydetti. Buldan, "Mehmet Eymür ile Tarık Ümit arasında yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Pervin Buldan: Mehmet Ağar ile ilgili MİT raporları var

1990’lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul davasının ikinci duruşmanın ara verilmesinden sonra HDP Milletvekili Pervin Buldan, dava ile ilgili MİT raporlarının dosyaya eklendiğini kaydetti. Buldan, "Mehmet Eymür ile Tarık Ümit arasında yapılan konuşmanın dökümanı aynı zamanda Tarık Ümit'le Mehmet Ağar arasında yapılan konuşmanın dökümanı var." dedi.

Ankara Adliye Sarayı'nda 1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul davanın ikinci duruşması yapıldı. Duruşmaya HDP Milletvekili Pervin Buldan, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, duruşma arasında açıklamalarda bulundular. BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Kürt özgürlük mücadelesinin basıncıyla açılmak zorunda olan bir dava olduğunu ifade ederek, "Şu anda usulen devam ettirilmek isteniyor. Gerçekten tartışmalara girilmiyor. Hala Mehmet Ağar’ı sanık sandalyesine oturmamıştır. Halen kendisini sorgulayamadık. Gizli ve özel celselerle duruşma arasında birkaç satır ifadesi tespit edilmiştir." diye konuştu.

Beştaş, Mehmet Ağar’ın rapor alması, celse arasında ifadesinin alınması, buraya getirtilmemesi, gelmemesine göz yumulmasının desteklendiğini kaydederek, "Ayhan çarkın dışında bütün sanıkların hala tutuksuz olarak ellerini, kollarını sallayarak hatta özgüvenle bu duruşmalarda özgürce oturup yurt dışı yasağımızı kaldırın diyecek kadar da yüzsüzlük içindeler gerçekten." ifadesinde bulundu.

BEŞTAŞ: BU SANIKLAR ÖZGÜR KALACAK SANIKLAR DEĞİL

Beştaş, şunları söyledi: "Bu ibret verici bir dava. Hükümete, yargıya, ibret verici duruma daha fazla sessiz kalınamaz. Bu sanıklar özgür kalacak sanıklar değil. Bunlar insan öldürmekle yargılanıyorlar. Şu anda hasta tutuklular içerde ölürken Mehmet Ağar’a sahte raporlar veren doktoru kim? Hastalığı nedir? Hangi hastanede yatıyor? Yanında kim var? Bütün bunların açığa çıkması gerekiyor. Bu sahteciliğe asla göz yummayacağız. Mehmet Ağar, gelecek diğer sanıklar gibi tutuklanmaları gerekiyor. Sorgulama hakkımızı hiç kimse alamaz. Bu şekilde oyalayacaklarını sanıyorlar. Ama biz bunun peşini bırakmayacağız." diyerek tamamladı.

Bir gazetecinin dava ile ilgili MİT raporunu hatırlatması üzerine HDP Milletvekili Pervin Buldan, kendileri açısından önemli bir rapor olduğunu vurguladı. Buldan, "Dün itibariyle dosyaya eklendi. Zaten geçmişte söylediğimiz şeyler. Mehmet Eymür ile Tarık Ümit arasında yapılan konuşmanın dökümanı aynı zamanda Tarık Ümit'le Mehmet Ağar arasında yapılan konuşmanın dökümanı var." diyerek belgeler olduğunu açıkladı.

Buldan, "Daha önce ifade ettikleri şey, nasıl alındılar? Nasıl kaçırıldılar? Nasıl ödüllendirildiler? Bunları biliyorduk zaten, bunlar bir kez daha onaylanmıştır. Gerçekler ortaya çıktı, dolayısıyla mahkemenin bu ses kayıtlarını dikkate alması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun önemli bir delil olduğunu ifade etmek istiyoruz." açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar